EuroV8Series: Vallelunga: Chevrolet Camaro en Tomas Kostka behalen ieder een eerste zege

Tomas Kostka - Audi Sport Italia Audi RS5
De tweede meeting van de EUROV8SERIES 2014 vond verleden weekend plaats op het circuit van Vallelunga. Francesco Sini schonk de Solaris Motorsport Chevrolet Camaro een eerste zege in de eerste race. Na het missen van de overwinning in race 1 door een drive-through penalty, slaagde de Tsjech Tomas Kostka er vervolgens in om de tweede race op zijn naam te schrijven. Audi bezette in die race overigens het ganse podium.
Podium race 1
Rookie Tomas Kostka (Audi Sport Italia Audi RS5) was de revelatie in Vallelunga. De jonge Tsjech had zeker beide races gewonnen, moest hij geen drive-through straf gekregen hebben in de eerste race voor een startincident met Max Mugelli, waarbij de BMW van de baan ging en verscheidene malen over kop rolde. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro) die tweede lag kreeg de eerste plaats in handen toen Kostka binnenkwam en stond deze niet meer af. De Mercedes C63 AMG Coupé van nio Baldan pakte de tweede plaats voor de twee Team Dinamic BMW’s van Niccolò Mercatali en Maurizio Copetti. De top vijf werd afgesloten door de Audi RS5 van Davide Stancheris die de Mercedes C63 AMG van Diego Romanini voor bleef.

Race 2 werd gedomineerd door het Audi Italia trio en de drie rijders wisselden regelmatig van positie. Uiteindelijk was het Tomas Kostka die het laken naar zich toe trok en won voor Davide Stancheris en Ermanno Dionisio. De BMW M3’s  van Niccolò Mercatali en Francesco Ascani vervolledigden de top vijf. Franco Sini die met zijn Camaro als zesde finishte wordt de nieuwe leider in het kampioenschap.

Foto's: EuroV8Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 5 mei 2014.