van der Horst

Monaco: Sergio Perez snelste in eerste vrije training

Sergio Perez - Red Bull
Sergio Perez - Red Bull
In een chaotische ochtendsessie - op donderdag voor de Grote Prijs van Monaco - klokte Sergio Perez (Red Bull Racing) de snelste tijd in 1 minuut 12.487. Carlos Sainz (Ferrari) en teamgenoot Max Verstappen vervolledigden de top drie. Sainz (+0.119) en Verstappen (+0.161) zetten hun tijd echter neer op de medium-banden, waardoor Perez zijn chrono op de softs niet te vergelijken is.
Pierre Gasly (+0.442) parkeerde zijn AlphaTauri op de vierde plek, eveneens met de zachte banden, terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda (+1.259) strandde op de negende plaats. Mercedes-duo Lewis Hamilton (+0.508) en Valtteri Bottas (+0.644) kon niet beter dan de vijfde en zesde plek. Lando Norris (McLaren), Sebastian Vettel (Aston Martin) en Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) vervolledigden de top tien. Uitzonderlijk is dat Nikita Mazepin voor zijn Haas-teamgenoot Mick Schumacher finishte, op plaats zeventien en achtien respectievelijk. George Russell stelde teleur voor Williams Racing op de negentiende plek. Charles Leclerc werd laatste. De Monegask kon geen snelle ronde voltooien voordat de versnellingsbak in zijn Ferrari het begaf en hij noodgedwongen de hele sessie vastzat in de pits. De volledige resultaten vindt u hier.

Het was geen simple sessie voor de rijders. Doordat de vrije trainingen dit jaar slechts een uur duren, willen alle teams hun rijders zoveel mogelijk op het circuit laten rijden. Dat leidde naar heel wat chaos en heel wat blauwe vlaggen. Zo blokkeerde Mazepin Verstappen al vroeg in de sessie. Ook Sainz maakte het de Nederlander moeilijk. De ronde erna waren de rollen echter omgekeerd en blokkeerde Verstappen de Spanjaard.

Fernando Alonso - Alpine
Fernando Alonso - Alpine
De ervaren rijders bleken het moeilijk te hebben met het Circuit de Monaco. Fernando Alonso (Alpine) knalde tegen de vangrail in de laatste bocht juist voordat hij zijn snelle ronde wilde beginnen. Zijn voorvleugel kwam los waardoor de Spanjaard het hele rondje aan vertraagde snelheid moest afleggen. Door de brokstukken kwam er even een virtuele safety car, die na een minuut weer was opgeheven. Niet veel later misremde zowel Räikkönen als Alonso zich in Sainte Dévote, maar gelukkig zonder al te veel erg.

De tweede vrije training voor de Grote Prijs van Monaco vindt namiddag plaats om 15u.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op donderdag 20 mei 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons