van der Horst

Oostenrijk: Räikkönen legt schuld voor kwalificatie-debacle bij team

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Slechte communicatie van zijn Ferrari-renstal lag volgens Kimi Räikkonen aan de basis van zijn vroege eliminatie in Q1 van de kwalificaties op de Red Bull Ring. Volgens Räikkonen maakte de Italiaanse renstal een blunder door hun verandering van tactiek niet door te geven aan hun voormalige wereldkampioen. Zoals eerder afgesproken, reed de Ferrari-rijder eerst een snelle ronde, daarna een tragere ronde, maar terwijl hij zich toen voorbereidde om een laatste snelle ronde af te leggen, was de eerste sessie reeds afgelopen.
  • De Swert Opticiens
“De informatie die ik kreeg was blijkbaar verkeerd”, zei een vrij geïrriteerde Kimi. “Ik deed gewoon hetgeen wat ze van me vroegen.”

De Fin vervolgde zijn relaas:“Ze lieten me in het duister dat ons eerste plan niet ging lukken en als gevolg misten we dus die laatste ronde. De informatie dat ik had was dat ik drie ronden zou kunnen doen, maar blijkbaar hadden ze me te laat op de baan gestuurd.”

En om het allemaal nog een tikkeltje erger te maken maakten ze op de pitmuur de fout om hun wereldkampioen van 2007 niet op de hoogte te brengen van de situatie. Dus hield hij zich aan het eerder afgesproken plan, iets wat hem op het einde duur kwam te staan.

Tot dan ging het weekend voor Räikkonen heel goed voor de wind, en toen kwam die blunder tijdens de kwalificatie. Doch blijft hij optimistisch om een goed resultaat neer te zetten, ook al is starten in het midden van de grid niet ideaal.

“Normaal zouden we vooraan moeten meevechten maar we zullen ons best doen”, aldus de Fin. “Daarna zullen we zien waar we eindigen. De auto rijdt goed, dus ik ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen neerzetten.”

Ook al behaalde de Fin slechts de 18de tijd, hij zal de race starten op de 14de plaats, dit omwille van opgelopen gridstraffen voor beide Mclarens alsook de twee Red Bull rijders. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel start vandaag als derde.

Ronald Ooms - Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op zondag 21 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons