van der Horst

F1: Ricciardo vervangt de Vries

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
Alpha Tauri heeft besloten om Nyck de Vries met onmiddellijke ingang te vervangen door Daniel Ricciardo, de reserverijder van Red Bull Racing. De Vries was bezig aan zijn debuutseizoen in de Formule 1, maar wordt dus na amper tien wedstrijden aan de kant gezet. Vanaf de GP van Hongarije, eind volgende week, maakt Ricciardo zijn comeback. Red Bull leent hem tot het einde van het seizoen uit aan hun zusterteam.
  • Hamofa Performance

"Ik ben erg verheugd dat ik Daniel opnieuw welkom kan heten in ons team," vertelt Alpha Tauri-teambaas Franz Tost. "Er bestaat geen twijfel over zijn talent en hij kent al veel mensen van ons team, dus de integratie zal vlot verlopen. Het team zal ook kunnen profiteren van zijn ervaring aangezien hij al acht F1-races kon winnen."
 
"Ik zou graag Nyck bedanken voor zijn waardevolle bijdrage tijdens zijn tijd bij Scuderia Alpha Tauri en ik wens hem het allerbeste voor de toekomst," aldus Tost.
 
Ricciardo keerde terug naar Red Bull als derde rijder nadat zijn contract bij McLaren eind vorig jaar stopgezet werd, één jaar voor zijn contract zou aflopen. De 34-jarige Australiër legde vandaag een test af met de huidige Red Bull-wagen, en volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Ricciardo nog heel snel: "Zijn tijden tijdens de bandentest waren zeer competitief en indrukwekkend en we kijken ernaar uit hoe hij het zal doen de komende twaalf races bij Alpha Tauri."
 
Foto: Red Bull Content Pool
 




Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op dinsdag 11 juli 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons