van der Horst

Felipe Massa naar Williams in 2014

Felipe Massa - Ferrari
Felipe Massa - Ferrari
Williams kondigde vandaag aan dat Felipe Massa en Valtteri Bottas de rijders van het team worden in 2014. Felipe Massa maakt dus de overstap van Ferrari - waar hij plaats moest laten aan Kimi Räikkönen - naar de Britse renstal waar hij Pastor Maldonado zal vervangen. Valtteri Bottas behoudt het vertrouwen en komt dus een tweede seizoen op rij uit voor Williams.
Williams kondigde het deze namiddag officieel aan, na acht jaren bij de Scuderia Ferrari maakt Felipe Massa de overstap naar het Britse team. Massa zal er Pastor Madonado vervangen die, teleurgesteld door de magere resultaten, op zoek gaat naar een andere equipe en hoopt bij Lotus onderdak te vinden.  Met Massa komt er dus volgend jaar minstens nog één Braziliaan in de Formule 1 in actie, wat ook op de goedkeuring van Bernie Ecclestone kan rekenen;  die stond er immers op dat het belangrijkste Zuid-Amerikaanse land een vertegenwoordiger had in de Formule 1.

Valtteri Bottas - Williams F1
Valtteri Bottas - Williams F1
Ook Massa is tevreden en liet weten: “Williams is één van de belangrijkste en succesvolste teams in de geschiedenis van de Formule 1. Toen ik jong was heb ik er altijd van gedroomd om te rijden voor Williams, Ferrari of McLaren en ik ben nu zeer fier om na Ferrari nu opnieuw uit te komen voor een iconisch merk. Laat mij ook toe op te merken dat enkele van de beste Braziliaanse renners voor Williams hebben gereden en daardoor een sterke band hebben opgebouwd tussen mijn land en het team. Met de vele veranderingen die het reglement volgend jaar ondergaat hoop ik dat mijn ervaring van nut zal zijn voor het team in deze moeilijke periode. Ik kan mij sinds mijn debuut in de autosport geen enkel seizoen voor de geest halen dat zoveel veranderingen kende, ik ben bereid hard te werken met iedereen om zo het team terug op het goede pad te brengen.” Het is nu enkel te hopen dat Williams de Braziliaan een competitieve bolide kan aanbieden want de prestaties van het huidig model stellen teleur; Bottas heeft nog geen enkel punt kunnen scoren en een elfde plaats in Sepang is het beste resultaat dat de Fin tot hiertoe kon behalen.

Foto's: Georges De Coster en Williams F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 11 november 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons