van der Horst

Finland: Een podium in één van de meest iconische rally’s van het WRC voor Tom Rensonnet

Tom Rensonnet/Manon Deliot - Ford Fiesta Rally3
Tom Rensonnet/Manon Deliot - Ford Fiesta Rally3
Tom Rensonnet en Manon Deliot wisten in de Rally van Finland beslag te leggen op een mooie derde plaats in het JWRC. Op een door de wisselende weersomstandigheden heel verraderlijk geworden parcours wist het duo aan het stuur van de Ford Fiesta Rally3 in de kleuren van het RACB National Team zich tegenover de lokale specialisten meer dan staande te houden.
Tom Rensonnet/Manon Deliot - Ford Fiesta Rally3
Tom Rensonnet/Manon Deliot - Ford Fiesta Rally3
Moe, maar tevreden. Na afloop van een bewogen wedstrijd wist Tom Rensonnet zijn prestatie, behaald samen met corijdster Manon Deliot, meer dan naar waarde te schatten. “Ik denk dat dit de lastigste rally uit onze nog jonge carrière was”, benadrukte onze landgenoot nadat hij zijn zwart-geel-rode Ford Fiesta Rally3 in het gesloten wagenpark had geplaatst.

Tom Rensonnet
Tom Rensonnet
“Deze wedstrijd geniet al sinds altijd een stevige reputatie, net zoals de lokale rijders. Het is niet voor niets dat deze rally de bijnaam ‘Grand Prix van Finland’ meekreeg, want de snelheden die op de boswegen worden gehaald zijn hallucinant. En dit keer waren niet alleen de gemiddelde snelheden indrukwekkend, door de aanhoudende regen werd het parcours ook extra lastig gemaakt. Op sommige plekken zag ik door de zware regen geen tien meter voor me. Het was echt overleven. Voeg daar nog het veeleisende parcours bij, waar je zonder enige voorafgaande ervaring van de in de verkenningen verplichte 80 km/u je snelheid naar 160 km/u moet weten op te trekken, en je weet dat dit niet makkelijk was.”

Het valt dan ook meer dan te begrijpen dat Tom en Manon ontzettend tevreden waren met hun derde plaats in de JWRC-categorie.

“Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat we zo hoog konden eindigen. Vooral het steeds wisselende gripniveau leverde nogal wat moeilijkheden op. Maar we staan op het podium in JWRC, en daar kan je na een eerste deelname alleen maar tevreden over zijn.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op maandag 5 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons