van der Horst

Finland: Lappi gaat trio Toyota's voor

Esapekka Lappi - Hyundai i20 Rally1
Esapekka Lappi - Hyundai i20 Rally1
Esapekka Lappi heeft donderdagochtend de snelste tijd neergezet op de shakedown van de Rally van Finland. De thuisrijder ging zijn landgenoot Kalle Rovanperä, de Japanner Takamoto Katsuta en de Fransman Sébastien Ogier voor.
Om 9 uur mocht Thierry Neuville (Hyundai) de weg openen in Ruuhimäki, een proef die gekend staat omwille van de enorme reeks jumps. De Belg moest vegen en dat liet zich voelen met één van de traagste tijden bij de Rally1-rijders. Kalle Rovanperä (Toyota) genoot een goede positie en klokte de snelst tijd in de eerste run.

Iedereen verbeterde in de tweede run gevoelig zijn openingstijd. Esapekka Lappi (Hyundai) reed 2:15.4 en die tijd werd door niemand mee bijgehaald, ook omdat tijdens de derde run zowat alle co-rijderszitjes bezet waren door VIPs.

Lappi ging drie Toyota's voor, namelijk die van Kalle Rovanperä (Toyota), Takamoto Katsuta (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota). Met Elfyn Evans (Toyota) op zes zet het team van Jari-Matti Latvala zelfs vier Yarissen in de top zes. Neuville besloot uiteindelijk als achtste.

In Rally2 was Oliver solberg de snelste. Jari-Matti Latvala, voor de gelegenheid aan het stuur van een Yaris Rally2, klokte een uitstekende vierde tijd.

De rally start donderdagavond met de showproef van Harju. De negende manche van het WRC eindigt zondag, na twintig klassementsproeven, met de Power Stage.

Foto: FIA WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons