van der Horst

WRC: 14 manches en nieuwe rally's in 2025

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
De FIA heeft de WRC-kalender voor 2025 bekend gemaakt. Het wereldkampioenschap rally breidt uit naar 14 manches en daarbij zitten een aantal nieuwkomers.
Er maken in 2025 een aantal nieuwe rally's hun opwachting, zoals de Rally van de Canarische eilanden, de Rally van Paraguay en de afsluitende manche in Saudi Arabië. Dat was eerder al bekend gemaakt. Maar de FIA heeft woensdag, daags voor de Rally van Finland, de kalender ook vorm gegeven.

Het WRC start traditioneel met de epische Rally van Monte-Carlo en de sneeuwrally in Zweden. Ook de Rally van Kenya blijft in dezelfde periode doorgaan, als derde manche van het programma. Daarna trekt de karavaan na een korte afwezigheid terug naar Spanje: niet voor de Rally van Catalonië maar wel voor de Rally Islas Canarias, voor een uitdagende asfaltmanche. Kroatië verdwijnt zo van de kalender.

Daarna behoudt het WRC enkele vaste afspraken met de Rally van Portugal en de Rally van Sardinië. De Akropolis Rally verhuist naar eind juni, ten koste van Polen. Daarna krijgen de rijders een snel tweeluik met manches in Estland, dat een comeback maakt, en in Finland, alvorens ze naar een Zuid-Amerikaans duo gaan. Eind augustus wacht namelijk de Rally van Paraguay, kort later gevolgd door Chili.

Daarna volgen nog twee asfaltmanches met de Central European Rally en de Rally van Japan, dat niet langer fungeert als slotrally. Die eer is weggelegd voor de laatste nieuwkomer, namelijk Saudi-Arabië, eind november. En zo komt het WRC aan veertien manches, verspreid over alle continenten.

Foto: Davy Degryse - RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 augustus 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons