van der Horst

24H Zolder: Sterk kwintet wil PK Carsport Audi opnieuw laten zegevieren

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Bert Longin, Stienes Longin, Peter Guelinckx, Sam Dejonghe en Zuid-Afrikaan Arnold Neveling zullen op 24 en 25 augustus een gooi doen naar een nieuwe overwinning in het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de 24 Uur van Zolder. Ze doen dat uiteraard aan het stuur van de #1 Audi R8 LMS GT2, de bolide waarmee de PK Carsport-troepen ook al in 2022 wisten te winnen.
“Winnen. Dat is het enige wat telt.” PK Carsport-teambaas Anthony Kumpen hoeft zijn woorden niet te wikken als naar de ambities voor de editie 2024 van de 24 Uur van Zolder wordt gevraagd.

“Je hoeft hier niet aan de start te komen als je doel iets anders is dan winst”, stelt de Hasselaar, die tot in 2022 medezegerecordhouder van de 24 Uur was. “Dit is het hoogtepunt van het seizoen, en tegelijk de moeilijkste race om binnen te halen. Maar we hebben een sterk rijderskwintet en een sterk team. Wij zijn er klaar voor.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In tegenstelling tot vorig jaar – toen PK Carsport een Porsche liet rijden – gaat de renstal van Kumpen dit keer opnieuw voor de Audi R8 LMS GT2, de wagen waarmee in 2022 werd gewonnen. “We kennen die wagen gewoon beter”, legt Kumpen uit. “Al valt niet te ontkennen dat het lastiger is om met de Audi de 24 Uur te winnen, dan met een Porsche. Het sterke punt van onze R8 is een hogere intrinsieke snelheid, maar die kan je niet de hele 24 Uur lang benutten. Ten eerste omdat zoiets de mechaniek zwaar op de proef stelt, en ten tweede omdat het brandstofverbruik dan te hoog komt te liggen. En iedereen weet dat de tankbeurten in Zolder (gewoon aan de pomp, bij het binnenrijden van de pitstraat, red.) een doorslaggevende rol kunnen spelen. Bij PK Carsport hebben we op dat vlak genoeg ervaring om te weten hoe je dat het best aanpakt. Maak je dus maar geen zorgen als we in de aanvangsfase niet helemaal voorin te vinden zijn. De prijzen worden op zondag aan de meet uitgedeeld.”

Bert Longin
Bert Longin
Niemand weet dat beter dan Bert Longin, die aan het stuur van de PK Carsport Audi in 2022 met een zevende overwinning alleen zegerecordhouder werd in de Limburgse etmaalrace. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik voluit voor nummer acht wil gaan”, aldus Longin, aan zijn laatste volledige seizoen in de autosport bezig. “Ik heb me op en top voorbereid, niemand heeft meer de 24 Uur gewonnen dan PK Carsport, we hebben een hele sterke rijderssamenstelling én Anthony is er bij. Vorig jaar moest hij door omstandigheden van op afstand de race volgen, en toen moest ik vaststellen dat me dat niet lag. Zijn aanwezigheid geeft me rust, ik rijd gewoon beter als Anthony er bij is.”

Naast vaste waarden Stienes Longin (twee zeges in de 24 Uur) en Peter Guelinckx (één overwinning) krijgen de PK Carsport-troepen het gezelschap van twee sterke Silver-rijders: Sam Dejonghe en de Zuid-Afrikaan Arnold Neveling. Deze laatste is dit seizoen aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3 EVO actief in zijn nationale Extreme Supercars-kampioenschap, en wist er de meest recente race ook op zijn naam te schrijven. De 34-jarige uit Johannesburg heeft ook al enige ervaring in Europese enduranceraces, onder andere in Barcelona en Monza.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Bij die races liep hij ook Sam Dejonghe tegen het lijf, en de GT-racer/F1-analyst is maar wat blij dat hij samen met Neveling het vaste trio van de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 kan vervoegen. “Ik wil de 24 Uur van Zolder op mijn palmares”, stelt de 32-jarige Kalmthoutenaar. “Ik ben er in het verleden al een paar keer dicht bij geweest, en telkens liep het mis. Bij PK Carsport zit ik nu bij het team met het meeste ervaring in de Zolderse 24 Uur, en Bert, Stienes en Peter weten wat ze moeten doen om hier te winnen. De juiste context, heet zoiets.”

De 24 Uur van Zolder worden op 24 en 25 augustus afgewerkt, met de kwalificaties op donderdag 22 augustus. Daags voordien, op woensdag 21 augustus, is er de traditionele parade van het circuit naar het Heldenplein in Heusden-Zolder.

Persbericht RaceMail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op woensdag 31 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons