van der Horst

Finland: Neuville eerste leider na showproef

Thierry Neuville - Hyundai i20 rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 rally1
Thierry Neuville is de eerste leider in de Rally van Finland, de negende manche van het WRC. De Belg was op de showproef van Harju een seconde sneller dan Takamoto Katsuta en teamgenoot Ott Tänak.
  • Dreamdrive
Thierry Neuville (Hyundai) mocht als laatste van de Rally1-wagens de showproef in het centrum van Harju aanvatten. De Belg ging voorbij het hele peloton en klokte de snelste tijd, al zal hij daar vanaf morgen, vrijdag, niet veel mee opschieten eens hij de baan moet vegen. Hij vertelde daarbij ook nog dat hij niet het beste gevoel had op de shakedown en dat het lastig kan worden morgen.

De Oostkantonner was een seconde sneller dan Takamoto Katsuta (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai), zijn dichtste achtervolger in de WK-tussenstand.

Sami Pajari (Toyota) begon zijn debuut in de hoogste klasse met een negende tijd. Grégoire Munster (Ford) kreeg als tiende al een lap van ruim acht tellen om zijn oren.

In Rally2 klokte Yohan Rossel de snelste tijd, maar de Fransman scoort geen punten in WRC2. In die klasse pakte Oliver Solberg de 'scratch'. 

Vrijdag begint het pas echt, met negen proeven. De rally eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: Fia WRC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons