van der Horst

Inschrijvingen voor de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2025 gaan op 1 augustus van start

Porsche Sprint Challenge Southern Europe
Porsche Sprint Challenge Southern Europe
Op 1 augustus gaan de inschrijvingen open voor ondertussen al de derde editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, een competitie die start met een officiële testmeeting, op 2 en 3 december in Estoril. De competitie heeft ondertussen zijn waarde bewezen en dat met name als perfecte voorbereiding op het seizoen van de diverse Porsche one-make series en uiteraard de Porsche Mobil 1 Supercup. Met vier raceweekends en een officiële tweedaagse testsessie vormt de Porsche Sprint Challenge Southern Europe de perfecte brug tussen het seizoen 2024 en het seizoen 2025!
De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is straks aan zijn derde seizoen toe. Na twee succesvolle edities in de winter van 2023 en 2024, zal er ook in 2025 in het zuiden van Europa met Porsche geracet worden. De kalender kenden we al, met opnieuw vier races in Zuid-Europa, met start op 18 en 19 januari in Portimao en een finale op 28 februari en 1 maart in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Ondertussen trekken de teams ook richting Estoril (7-8 februari) en Valencia (21-22 februari). Bovendien is er één belangrijke nieuwigheid, met name een officiële testmeeting, op 2 en 3 december in Estoril.

Start 2024 Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Sport Race 1
Start 2024 Porsche Sprint Challenge Southern Europe Valencia Sport Race 1
Er zijn heel wat redenen om erbij te zijn”, vertelt Series Manager Lars Plato. “Uiteraard betreft het een professionele organisatie die deel van de Porsche-piramide uitmaakt. De timing van de competitie is inderdaad zo dat er een brug gevormd wordt tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ seizoen, waardoor je ook blijft rijden en racen in de wintermaanden. Ten derde is er de competitie op zich met heel wat deelnemers en close racing, maar het is ook een voorbereiding op het nieuwe seizoen in de diverse competities van Porsche en dan met name voor de jonge rijders en de nieuwkomers. Bovendien bieden we met de Porsche Sprint Challenge Southern Europe meer dan negen uur rijtijd per weekend aan en dat, last but not least, in vaak aangename weersomstandigheden, terwijl het in Noord- en West-Europa vaak guur winterweer is.”

Winnen in de winter, betekent succes in de zomer

Porsche Sprint Challenge Southern Europe @ Estoril
Porsche Sprint Challenge Southern Europe @ Estoril
Ook statistisch zien we dat racen tijdens de winter in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe zeer productief kan zijn. “Als we terugkeren naar ons seizoen 2023 dan stellen we vast dat meer dan een derde van de rijders op de startgrid van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe later in de top 3 van hun respectievelijke kampioenschappen postvatte”, aldus nog Series Manager Lars Plato. “We nemen als voorbeeld Robert de Haan. De jonge Nederlander debuteerde in de winterserie en nam daarna deel aan de Porsche Carrera Cup Benelux, waar hij het kampioenschap won. Hij scoorde zelfs een podium in zijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup, waar hij gastrijder was. Voor het lopende seizoen 2024 zien we dezelfde cijfers.”

“Zo behaalden 50% van de rijders uit de Porsche Sprint Challenge Southern Europe in de eerste helft van hun kampioenschap dit jaar al een podium. Er waren niet minder dan 111 trofeeën voor deze rijders tot dusver: 37 eerste plaatsen, 39 tweede plaatsen en 35 derde plaatsen. De posities in de tussenstand van de diverse kampioenschappen zien er ook veelbelovend uit.”

Wat betreft de sportieve en logistieke aanpak kiest de promotor voor continuïteit, maar ze zorgt uiteraard een constante evaluatie door de promotor ook voor bijsturingen waar nodig. Zo wordt de Porsche Sprint Challenge Southern Europe live via diverse mediakanalen uitgezonden en zijn er versterkte sponsoringreturn en sponsoractivatie-mogelijkheden, met onder meer sterke hospitality-mogelijkheden, onBoard camera’s en Track Banners.

Meer info:
https://www.sprintchallengesoutherneurope.com/

Persbericht Porsche Sprint Challenge Southern Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 1 augustus 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons