van der Horst

NLS 4: Stevig startveld van 126 wagens

Start 2024 NLS 1
Start 2024 NLS 1
Komend weekend staat de vijfde wedstrijd van de NLS op het programma, tevens de langste race van het seizoen. Zes uur lang zullen 126 wagens het tegen elkaar opnemen. Qua kwantiteit in de topklasse kan men niet klagen met vijftien bolides. Wij evenmin, gezien er bij de rijders een aantal landgenoten zijn. Daarnaast zijn er ook een paar interessante namen die zich in de lagere reeksen bezighouden om hun vergunning om in de hoogste klasse te mogen rijden te behalen.
Vijftien bolides schuiven aan in SP9 en daar zitten niet de minsten bij. Falken Motorsports zal met Nico Menzel en Alessio Picariello aantreden. Al krijgt de Henegouwer een nieuwe teamgenoot, met name Cadillac Hypercarpiloot Alexander Lynn, naast zich. De Brit alsook Timo Glock zijn aangetrokken door het team als versterking voor hun Porsche's. Bij het Duitse merk komt ook Laurens Vanthoor in actie voor Manthey, samen met Ayhancan Güven en Thomas Preining. Daarnaast stapt Adrien de Leener in bij Dinamic GT. Tot slot komen Maxime Dumarey en Simon Balcaen weer uit op de PROsport-Racing Aston Martin Vantage GT3. Ook Mercedes, Audi en Lamborghini, met een gloednieuw team, zullen van de partij zijn.

In de lagere klassen komt Mühlner Motorsport met drie Porsche 911 GT3 Cup's aan de start in CUP2, net als Kris Cools. Daarnaast zijn er nog een aantal interessante namen te vinden. Kamui Kobayashi is weer van de partij in de Toyota Supra Evo GT4 in SP8T. In VT2-FWD zien we vader en zoon Andy en Sebastian Priaulx, evenals Ben Barker. Een opvallende verschijning is Priaulx junior, die normaliter dit weekend in Road America had moeten rijden met AO Racing, maar werd teruggeroepen door Multimatic. Gezien zijn vader en Barker fabriekspiloten zijn bij Ford, is het niet ver gezocht dat we dit trio volgend seizoen zullen zien tijdens de 24 uur, met een Ford Mustang GT3.

De wedstrijd start om 12 uur en is live te volgen op YouTube.

Foto: NLS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 1 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 4.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons