van der Horst

Finland: Rovanperä en Evans vallen weg, Neuville naar P2

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Kalle Rovanperä is op de voorlaatste proef van de Rally van Finland in de fout gegaan. Sébastien Ogier is nu op weg naar de zege. Thierry Neuville ligt op een onverhoopte tweede stek, met nog een korte Power Stage te gaan.
Alles leek vast te liggen in het slot van de Rally van Finland, maar de voorlaatste proef had nog een paar verrassingen in petto. Elfyn Evans (Toyota) ging als eerste in de fout in zijn jacht op zondagspunten. Evans en Ott Tänak (Hyundai), de twee titelrivalen van Thierry Neuville (Hyundai) verlaten Finland puntenloos. Kort later volgde Kalle Rovanperä (Toyota) het slechte voorbeeld van zijn Welshe teamgenoot. Ook de Fin ging van de baan, terwijl er geen enkele reden was om nog aan te vallen.

Neuville is dus op weg om een gouden zaak te doen in de WK-tussenstand, met nog amper vier wedstrijden te gaan. De Belg is opgeschoven naar plaats twee, en kan straks nog zondags- en Powerstagepunten verzamelen. Sébastien Ogier (Toyota) profiteert mee en kan zomaar de Rally van Finland nog eens bijschrijven op zijn naam. En zonder pech komen er twee Fransen op het podium, want Adrien Fourmaux (Ford) schuift ook een plaats op. Sami Pajari (Toyota) is dan weer op weg om bij zijn debuut naar een vierde stek te rijden.

In WRC2 is Oliver Solberg nog altijd riant leider. De Zweed is zelfs vijf algemeen, waaruit blijkt dat de Rally van Finland een ware veldslag was.

Straks; om 12.15 uur is er enkel nog de afsluitende Power Stage.

Foto: Fia WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 4 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons