van der Horst

Finland: Rovanperä op weg naar winst

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä lijkt op weg naar de zege in de Rally van Finland, de negende manche van het WRC. De wereldkampioen gaat met een riante voorsprong naar de slotdag. Thierry Neuville is op weg naar een onverhoopt podium.
De middaglus op zaterdag was niet meteen de spannendste van het weekend. De meeste plaatsen liggen zo goed als vast. Kalle Rovanperä (Toyota) blijft de sloophamer bovenhalen en kijkt niet om. De Fin heeft nu al driekwartminuut voorsprong op zijn Franse teamgenoot Sébastien Ogier (Toyota).

Thierry Neuville (Hyundai) zal ongetwijfeld tevreden zijn. De Belg is derde op anderhalve minuut en pakt vanavond mooie punten mee, een pak meer dan Elfyn Evans (Toyota) die in der achtergrond is verzeild geraakt na mechanische problemen en veel meer dan Ott Tänak (Hyundai) die gisteren crashte.

Adrien Fourmaux (Ford) blijft vierde en houdt netjes Sami Pajari af.

Oliver Solberg is zesde en leider in WRC2. Jari-Matti Latvala is een heel knappe zevende. Nikolay Gryazin rondt de top acht.

De rally eindigt morgenmiddag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 3 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons