van der Horst

Finland: Rovanperä op weg naar zege

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is op weg naar de zege in de Rally van Finland, de negende manche van het WRC. Thierry Neuville zal, zonder pech, een gouden zaak doen in de strijd om de titel.
In de openingslus op de slotdag veranderde er weinig in de algemene stand. De toppers hebben zich wel nog eens recht gezet om zoveel mogelijk zondagspunten te sprokkelen.

Kalle Rovanperä (Toyota) blijft doorgaan op zijn elan met twee snelste tijden. De Fin helpt daar voorlopig Elfyn Evans (Toyota) niet mee. De Welshman wil na zijn problemen op zaterdag, veel punten pakken, maar zijn teamgenoten steunen hem niet echt. Komt daar nog bij dat Esapekka Lappi (Hyundai) zich ook nog eens in de strijd mengt. Enige voordeel is dat Thierry Neuville (Hyundai) voorlopig weinig punten scoort, maar de Belg is al lang tevreden met zijn punten van zaterdagavond.

Rovanperä heeft met nog twee proeven te gaan een voorgift van 45 seconden op Ogier en anderhalve minuut op anderhalve minuut. Adrien Fourmaux (Ford) is op weg naar stek vier. De Fransman is verlost van Sami Pajari (Toyota) die even een wei indook.

Oliver Solberg controleert en lijkt op weg naar de volle buit in WRC2, als zesde algemeen. Hij gaat een trio Finnen voor, met Jari-Matti Latvala op twee, Joona Lauri op drie en Mikko Heikkilä op vier.

De afsluitende Power Stage start om 12.15 uur.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 4 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons