van der Horst

Finland: Rovanperä pakt leiding met minieme voorsprong

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä staat na de ochtendlus op vrijdag aan de leiding van een razendspannende Rally van Finland. De Fin heeft een kleine voorsprong op teamgenoten Elfyn Evans en Sébastien Ogier.
Het regent in Finland. En dat kwam Thierry Neuville (Hyundai) goed van pas, want zo is het nadeel als veger een beetje minder. De Belg maakte daar net iets te gretig gebruik van, waardoor hij in de fout ging en een kwartminuut verloor. Hij bleef nadien gelijke tred houden, maar moet voorlopig vrede nemen met een vijfde stek, wellicht beter dan verhoopt op dit moment.

Veel erger verging het Ott Tänak (Hyundai). De Est klokte een matige openingstijd en ging nadien in de fout. De voormalige wereldkampioen gleed van de weg en ging overkop. Ook Takamoto Katsuta (Toyota) en Sami Pajari (Toyota) gingen al in de fout. Pajari overleefde wel de openingslus.

Toyota profiteerde optimaal. De troepen van Gazoo Racing vechten momenteel een onderonsje uit waarbij alle spitsen even konden genieten van de koppositie. Kalle Rovanperä (Toyota) had het beste slot in de benen en ging voorbij Elfyn Evans (Toyota) om als leider naar de lunch te gaan. Zijn voorsprong bedraagt amper twee tienden van een seconde. Sébastien Ogier (Toyota) is derde op drie seconden. Tussen het trio Toyota's en Neuville staat Esappekka Lappi (Hyundai), op een vierde stek.

Adrien Fourmaux (Ford) kent voorlopig zijn minste wedstrijd van het seizoen en is zesde voor Grégoire Munster (Ford). Sami Pajari tikt vrijdagmiddag aan als achtste.

In WRC2 overklast Oliver Solberg de concurrentie. In WRC3 is Tom Rensonnet negende, nadat hij lang in strijd lag om het podium.

Foto: Toyota Gazoo Racing.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 2 augustus 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons