van der Horst

Kortnieuws: Conor Daly gaat voor Force India testen – Luiz Razia aast op post als reserverijder

Luiz Razia - Marussia F1 Team
Luiz Razia - Marussia F1 Team
Na één wedstrijd in de GP2 klasse keert Conor Daly terug naar de GP3 en zal dit jaar ook nog de 500 miles of Indianapolis betwisten. De Amerikaanse piloot werd bovendien gevraagd door Force India om deze week in Engeland de VJM06 te testen. Ook Luiz Razia aast na zijn mislukt Marussia F1 avontuur op de post van testrijder bij het Indische team.
Conor Daly heeft momenteel een drukke agenda, hij zal zoals voorzien uitkomen in het GP3 kampioenschap, maar reed ondertussen ook de eerste race van het GP2 kampioenschap in Spang voor Hilmer Motorsport en neemt ook nog deel aan de beroemde 500 miles of Indianapolis voor het team van A.J. Foyt. Bovendien gaat de Amerikaan nu ook Force India F1 wagen testen. Het gaat echter enkel om testen in rechte lijn op het vliegveld van Duxford waarbij nieuwe aerodynamische configuraties worden uitgeprobeerd.

Force India zit trouwens zonder testpiloot sinds Jules Bianchi het team verliet voor een racezitje bij Marussia. De Braziliaan Luiz Razia hoopt dat hij die vrijgekomen post kan innemen. Razia kwam eerder dit jaar in het nieuws toen hij werd aangekondigd als piloot van één van de Marussia F1 bolides, maar net voor de eerste wintertesten al aan de deur gezet werd omdat de beloofde sponsorgelden niet volgden. De Braziliaan hoopt dus nu via Force India het formule 1 wereldje binnen te dringen en heeft daarvoor een tweejaren plan uitgewerkt. Dit jaar zou hij de rol van reserverijder op zich nemen en alzo het team en de wagen beter leren kennen om dan volgend jaar vaste rijder te worden. Natuurlijk ziet Force India hem enkel graag komen als hij een aanzienlijke som dolars op tafel kan leggen. Afwachten of het hem ditmaal lukt.  

Foto: Marussia F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 1 mei 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons