van der Horst

Formule 3 kortnieuws met Mücke Motorsport en Signature Racing

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Mücke Motorsport heeft Michael Lewis aangesteld om Pascal Wehrlein op te volgen aan het stuur van hun Formule 3 wagen in het FIA European Formule 3 championship. Wehrlein promoveerde eerder dit jaar onverwachts naar de DTM wagen van het team nadat Ralf Schumacher besloot een punt te zetten achter zijn carrière. Signature Formula 3, een van de meest succesvolle F3 teams van de laatste jaren, komt volgend jaar terug naar de Formule 3, nadat het zich de laatste twee jaren richtte op het endurance racen.
  • Skylimit Events
Toen Ralf Schumacher begin dit jaar besloot om te stoppen met racen, werd hij op de Mücke Motorsport DTM Mercedes vervangen door Pascal Wehrlein. Wehrlein was voorzien om dit jaar uit te komen voor het Duitse team in de Formule 3, maar promoveerde dus onverwachts naar het DTM. Hij reed nog wel de eerste manche van het Europese Formule 3 kampioenschap op Monza waar hij een van de drie races won. Zijn opvolger wordt Michael Lewis, de Amerikaan kwam vorig jaar in de F3 Euro Series uit voor het Prema Powerteam en eindigde achtste in het kampioenschap met één overwinning. Het jaar voordien was hij vicekampioen in het Italiaanse F3 kampioenschap.

Philippe Sinault is vast besloten om volgend jaar met zijn team Signature terug te keren naar de Formule 3. Signature won in de klasse verscheidene nationale en internationale titels en werd in 2010 met Edoardo Mortara nog kampioen in de Euro Series. Een jaar later besloot men de F3 vaarwel te zeggen en over te stappen op het endurance racen met een ORECA LMP2 onder de naam Signatech Sportcar Team. Het team had voor dit jaar grootse plannen en wou twee LMP2 wagens runnen, één in de ELMS onder eigen beheer die de bekende naam van Alpine naar het racen terug zou brengen en één in het WEC in samenwerking met G-Drive Racing. Maar deze laatste deal ging om sponsorredenen niet door en Sinault zag zijn plannen voor dit jaar drastisch gereduceerd. Daarom ziet hij een terugkeer naar de Formule 3 terug zitten temeer daar het huidige FIA Formula 3 European Championship een schot in de roos blijkt te zijn.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 8 april 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons