van der Horst

FRECA: Rafael Camara boekt dubbelzege op Spa Francorchamps

FRECA - Spa
FRECA - Spa
Leider in de tussenstand van het FRECA kampioenschap, Rafael Camara, gaf dit weekend in Spa Francorchamps zijn visitekaartje af. De Prema Racing piloot pakte in de Ardennen de dubbelzege, en noteerde één poleposition. Uiteraard verstevigt de Braziliaan zijn leiding in het kampioenschap.
  • Hamofa Performance
Het Formula Regional European Championship by Alpine is nog maar twee wedstrijdweekends ver maar Rafael Camara kan al tot titelkandidaat gebombardeerd worden. Na een zege en een tweede plaats in Hockenheim, kwam Camara als leider naar Spa, om daar zijn puntentotaal maximaal aan te dikken met twee zeges.

Rafael Camara
Rafael Camara
De zege op zaterdag kwam tot stand na een mooie inhaalrace. Camara startte als zesde maar de Ferrari Academy piloot vocht zich doorheen de wedstrijd naar voren om in het slot af te rekenen met Noah Stromsted. De Deen finishte als tweede, maar kreeg een tijdstraf voor het overschrijden van de limieten van de piste. De tijdstraf van Stromsted bracht polesitter Roman Bilinski de tweede, en Zachary David de derde plaats. 

Podium race 2 Spa-Francorchamps
Podium race 2 Spa-Francorchamps
Vandaag kwam er een vervolg aan het succesverhaal van Camara die vanochtend de pole pakte voor zijn teamgenoot James Wharton. Ook in de race stond er geen maat op Camara, die zijn derde zege van het seizoen op zijn naam schrijft. Noah Stromsted verzekerde zich opnieuw van de tweede plaats, dit maal zonder tijdstraf, voor James Wharton, die derde werd. 

In het weekend van 8 en 9 juni komt het FRECA kampioenschap in Zandvoort opnieuw in actie. 

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 26 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons