van der Horst

GH Motorsport kiest voor Supercar Challenge en 24 Hours of Zolder

Trophée des Fagnes: De wedstrijden in beeld gebracht
GH Motorsport, het team rond ex Formule Fordrijder Glenn Haverals, moet na de problematiek binnen de Special Open Trophy net als andere teams en piloten andere horizonten opzoeken. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar de eerste wedstrijd van de Divisie Superlights binnen de Supercar Challenge. Deze eerste wedstrijd werd verreden op de Slovakiaring en gezien de verre verplaatsing is dit nog geen referentie voor de toekomst, maar de Divisie Superlights blijkt toch geboren onder een goed gesternte.
  • De Swert Opticiens
GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
Glenn Haverals: “We hebben erover nagedacht om richting Slowakije te gaan, maar het was te kort dag. Onze eerstvolgende wedstrijd die we gaan betwisten in België is in ieder geval tijdens het weekend van de Superstars op Circuit Zolder, en het liefst met de twee Radicals SR3 waarover GH Motorsport momenteel kan beschikken. Maar er zijn nog andere opties. Het is momenteel nog wachten of we aan de slag kunnen met de Radicals binnen de BRCC en ook in het buitenland zijn er nog alternatieven zoals de VLN, de Speed Series, enzovoort, maar we moeten uiteraard ook rekening houden met de piloten en hun sponsors. Er openen zich ook mogelijkheden richting verschillende 24 uurswedstrijden waarbij de komende 24 Hours of Zolder uiteraard prioriteit krijgt”.

Radical RXC
Radical RXC
En daarvoor heeft GH Motorsport zijn oog laten vallen de nieuwe Radical RXC. Een gesloten versie voorzien van een Ford V6 turbo die een slordige 422 pk ontwikkelt. “Een bewuste keuze”, gaat Glenn Haverals verder. “Een gesloten prototype leunt dicht aan bij een GT-wagen en dat opent dan weer andere perspectieven in kampioenschappen waar open wagens niet toegelaten zijn. Met deze bolide kunnen we ons naast de 24 Hours of Zolder ook concentreren op andere etmaalraces of lange afstand wedstrijden zoals de organisaties van Creventic in Dubai, Barcelona, Hongarije, enzovoort."

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
"We zijn nu reeds druk aan het recruteren voor de 24 Hours of Zolder die voor ons zeer belangrijk wordt. We kunnen drie wagens aan de start brengen en kunnen dus bijgevolg minstens twaalf piloten deze etmaalrace laten betwisten. Ook voor de resterende wedstrijden binnen de Supercar Challenge in divisie Superlight hebben we nog enkele zitjes vacant. Hier kan vanzelfsprekend ook de gesloten Radical RXC aan de bak komen.”

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
“En uiteraard resten nog de Track Days die we organiseren in samenspraak met Curbstone en Skylimitevents en waarbij piloten de wagens aan de tand kunnen voelen. Uiteraard beperkt zich dit niet tot potentiële deelnemers aan wedstrijden. We willen dit ook via onze perfecte infrastructuur uitbouwen richting autosportfans of bedrijven die autosport ook wel van iets dichter willen beleven dan vanop de zijlijn. Maar daarover later meer.

GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
Wie interesse toont in het programma van GH Motorsport inzake de racekalender of de Track Days, kan steeds vrijblijvend terecht bij Glenn Haverals via de website van GH Motorsport (www.gh-motorsport.be), de e-mailadressen info@gh-motorsport.be en glenn@gh-motosport.be of via een eenvoudige klik op de banner van GH Motorsport bovenaan de homepage van www.autosport.be.

Foto's: Marnik Mouchaers, Georges De Coster & SOT press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op dinsdag 28 mei 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons