van der Horst

Gilles Stadsbader blijft leider in het Italiaans GT kampioenschap

VSR - Lamborghini Huracan GT3 Evo
VSR - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Gilles Stadsbader kwam dit weekend op het circuit van Imola in actie waar de tweede manche van het Italiaanse GT kampioenschap plaats vond. Samen met Mattia Michelotto won hij met een VSR Lamborghini Huracan GT3 de eerste race over één uur, in de tweede wedstrijd werden zij pas vijftiende na een verkeerde bandenkeuze. Toch behouden Stadsbader en Michelotto de leiding in de puntenstand met 10 punten voorsprong.
De Imperiale Racing Lamborghini Huracan GT3 van Philippe Denes en Jack Bartholomew kwam zaterdag als eerste door onder de finishvlag, maar na de technische keuring werd de wagen uit de uitslag geschrapt voor een inbreuk op het reglement. Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto promoveerden alzo van de tweede naar de eerste plaats.

Philippe Denes en Jack Bartholomew namen revanche in de tweede race die ze wonnen. Denes profiteerde eerst van een goed getimede bandenwissel, waarna hij in de regen wist stand te houden op de eerste plaats. Baptiste Moulin die samen met Alessandro Fabi ook uitkomt op een Lamborghini van VSR eindigde op de zevende plaats.

Foto: TheNewsMarket / Lamborghini Automotive
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op maandag 3 juni 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons