van der Horst

GP Miami: Verstappen klopt Leclerc in sprintkwalificatie

Max Verstappen
Max Verstappen
Voor het tweede opeenvolgende raceweekend staat de F1-rijders een sprintwedstrijd te wachten. Vanavond vond de kwalificatiesessie voor die korte race plaats, waarin WK-leider Max Verstappen (Red Bull Racing) naar de pole stormde. Hij deed in Miami beter dan Ferrari-rijder Charles Leclerc, die de enige voorafgaande oefensessie nochtans had moeten missen. Lando Norris (McLaren) werd de ontgoocheling van de dag.
Lando Norris - McLaren Formula 1 Team
Lando Norris - McLaren Formula 1 Team
Na zijn polepositie voor de Chinese sprintrace leek Lando Norris vastberaden om dat kunststukje te herhalen op het circuit van Miami. De McLaren-rijder eindigde bovenaan in Q1 en Q2, Max Verstappen kwam niet eens in de buurt. In zijn beslissende ronde stapelde de Brit echter de fouten op, met een wel heel erg povere negende startplaats tot gevolg. Het is niet voor het eerst dat Norris steken laat vallen in een snelle ronde.


Charles Leclerc - Scuderia Ferrari
Charles Leclerc - Scuderia Ferrari
Ondertussen haalde Verstappen wel alles uit de kast. De Nederlander hield uiteindelijk één tiende van een seconde over op Charles Leclerc, die door eigen toedoen niet aan rijden toekwam in de eerste oefensessie maar de schade dus wel kon herstellen. De tweede startrij is voor Sergio Perez (Red Bull Racing) en de verrassende Daniel Ricciardo (RB), de derde voor Carlos Sainz (Ferrari) en Oscar Piastri (McLaren), en de vierde voor Aston Martin-rijders Lance Stroll en Fernando Alonso.
Nog meer zorgen voor Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG Petronas F1 Team
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG Petronas F1 Team
Waar Lando Norris een individuele ontgoocheling liet noteren, stelde Mercedes als team teleur. De gewezen wereldkampioen zit in een diep dal en die crisis werd in Miami benadrukt met een elfde en twaalfde tijd in de sprintkwalificatie. Lewis Hamilton kan alvast niet wachten om de rode race-overall aan te trekken...

De sprintwedstrijd start morgen om 18 uur. Nadien wordt er, vanaf 22 uur, nog gekwalificeerd voor de Grote Prijs van zondag.

Foto: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons