van der Horst

GP Nederland: McLaren en Mercedes in de vrije trainingen op vrijdag

George Russell - Mercedes
George Russell - Mercedes
Na de verplichte zomerstop begint de formule 1 dit weekend aan de tweede seizoenshelft op het circuit van Zandvoort. Regen verstoorde grotendeels de eerste vrije training waar Lando Norris (McLaren) zich de snelste toonde. De tweede sessie werd dan weer door de meeste teams gebruikt om hun wagens af te stellen. George Russell (Mercedes) was dan de snelste terwijl Max Verstappen (Red Bull) beide Mercedes rijders en beide McLaren rijders voor zich moest dulden.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Voor Max Verstappen is het zijn thuisrace, maar het belooft geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor de Nederlander. Mercedes en McLaren lijken hun achterstand op Red Bull goed gemaakt te hebben en gaan dus ook hier voor de zege. Regen verpeste de eerste sessie op vrijdag. Op een natte piste was het wachten tot de tweede helft van de sessie vooraleer de wagens de piste kozen en dan nog ging zelfs Verstappen rond. Pas in de laatste minuten werden de slicks boven gehaald en het was Lando Norris die de snelste chrono neerzette in 1:12.322. Verstappen wist nog de tweede tijd te rijden op 0.201 seconde van de snelste chrono. Verder in de top vijf hadden we Lewis Hamilton (Mercedes), Carlos Sainz (Ferrari) en George Russell. Alex Albon (Williams) wist de sessie af te sluiten met de zesde tijd.
 
Fernando Alonso - Aston Martin
Fernando Alonso - Aston Martin
Geen regen voor de tweede sessie maar toch duurde het een tijd eer de zachte banden boven gehaald werden. Op de droge piste toonde Russell zich de snelste met een ronde in 1:10.702. Piastri, Hamilton en Norris volgden op de tabellen en waren allen sneller dan Verstappen die de vijfde chrono neerzette. Fernando Alonso (Aston Martin) klokte de zesde tijd.

Foto's: Georges De Coster



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons