van der Horst

Spa: Audi en Ferrari bij de kwalificaties

Team Speed Car - Audi R8 LMS ultra
Team Speed Car - Audi R8 LMS ultra
De kwalificatie voor het GT Tour vinden in twee sessies plaats, eerst komen de AM rijders aan de beurt om te decideren over de pole in de eerste race, waarna de PRO rijders overnemen voor de tweede sessie die de startorde van de tweede race bepaalt. Bij Qualif 1 ging de snelste tijd verrassend naar de Team Speedcar Audi R8 LMS ultra met Vincent Abril aan het stuur. Wat later was het de beurt aan Morgan Mullin-Traffort om de Sofrev-ASP Ferrari vooraan te zetten voor de tweede race.
Vincent Abril komt uit de Supercopa Seat Leon en betwist zijn eerste seizoen in een GT wagen, maar dat belette de jonge Fransman niet om de snelste tijd neer te zetten in de eerste sessie op de Audi R8 LMS ultra van Team Speedcar. Abril houdt de TDS Racing BMW van Henry Hassid achter zich. Vooraan bij het begin van de sessie moeten de twee ART McLaren’s zich tevreden stellen met de derde en vijfde tijd. Barthez plaatste de Sofrev ASP Ferrari op rang vier terwijl de snelste McLaren van het Sébastien Loeb Racing met  Paquali als zesde kwalificeerde. De Chinees Huan Zhu kwalificeerde zich mooi op de achtste plaats voor de JMB Racing Nissan GT-R. De kwalificatie moest even onderbroken worden na een zware sortie van de Saintéloc Audi #83.

In de tweede sessie behaalde Moullin-Traffort zijn tweede pole op rij na Imola . De strijd om de pole was nochtans hevig en verscheidene rijders wisselden elkaar af bovenaan de tabellen. Beltoise op de Sébastien Loeb McLaren was even de snelste maar moest genoegen nemen met de tweede tijd. De tweede lijn is voor de Attempto Racing Porsche van Estre en de tweede Loeb Racing McLaren van Marroc.  Zesentwintig wagens namen deel aan de kwalificaties, maar Pro GT by Almeras besloot later om zijn drie Porsche’s uit de race terug te trekken wegens problemen met de banden.

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 8 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons