van der Horst

Het RACB National Team en Opel Team Belgium lanceren een nieuw ‘Rally Girls’ Stuurwiel

‘Rally Girls’ Stuurwiel
‘Rally Girls’ Stuurwiel
Sinds drie seizoenen verdedigt een 100% vrouwelijk duo de kleuren van het RACB National Team in Belgische en buitenlandse rally’s. In de loop van de volgende weken zal er een nieuwe selectie worden georganiseerd. Een Belgische rijdster en corijdster zullen dan in 2025 in de kleuren van het RNT en Opel Team Belgium de ADAC Opel Electric Rally Cup afwerken.
Het RACB National Team, de filière die Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne ontdekt heeft en hen in staat heeft gesteld hun ondertussen welbekende internationale carrière uit te bouwen, gaat eens te meer op zoek naar jonge talenten. Deze keer is het opnieuw de beurt aan jonge vrouwen. Als ze van de Belgische nationaliteit zijn, jonger zijn dan 29 en in het bezit zijn van een rijbewijs komen ze in aanmerking voor het ‘Rally Girls’-initiatief. 

“De autosportwereld staat eindelijk meer en meer open voor vrouwen”, stelt Geoffroy Theunis, general manager van het RACB National Team. “Het is dan maar ook logisch dat onze federatie daar zijn steentje toe bijdraagt. Na het succesvolle ‘Rally Girls’-project van 2022 lanceren we nu een nieuwe oproep richting alle kandidates die in aanmerking willen komen voor het Stuurwiel. Zich inschrijven voor deze selectie kan voor de democratische prijs van 10 euro, en de laureate wordt opgenomen in het RACB National Team en krijgt meteen een aantrekkelijk programma aangeboden.”

Dit keer zal het 100% vrouwelijke duo de ADAC Opel Electric Rally Cup 2025 kunnen afwerken. “Zo zetten we ook een duidelijke stap ten voordele van het milieu”, vervolgt Geoffroy Theunis. “De wil om de ecologische voetafdruk van de autosport te verkleinen loopt langs dit soort promocups, in dit geval voorbehouden aan de Opel Corsa-e Rally.”

SELECTIE IN TWEE FASEN

Opel Corsa Rally Electric
Opel Corsa Rally Electric
Wie zijn kans wil wagen kan terecht op de website https://rallygirls.be, waar men zich kan inschrijven. Volgens de nodige criteria (vrouw zijn, minder dan 29 jaar oud zijn, de Belgische nationaliteit bezitten en over een geldig rijbewijs beschikken) worden de kandidates op 11, 12 en 13 oktober opgeroepen voor een eerste selectie, op de piste van de RACB Driving Academy in Nijvel. Die tests worden afgewerkt aan het stuur van een standaard elektrische Opel Corsa. Iedere deelneemster wordt geklokt op een rijvaardigheidsparcours, in aanwezigheid van de jury van het RACB National Team.

De 6 beste kandidates van de selecties nemen in december deel aan de grote finale. Samen gaan ze aan de slag met een heuse rallybolide, de Opel Corsa Rally Electric.

Na afloop van de finale wordt de laureate opgenomen in het RACB National Team en wint ze een volledig seizoen in de ADAC Opel Electric Rally Cup 2025.

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op maandag 2 september 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons