van der Horst

Hockenheim: Zware sortie voor Maxim Dirickx - Mühlner Motorsport tweemaal op podium

Mühlner Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Mühlner Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Afgelopen weekend kwam de Prototype Cup Germany terug in actie op het circuit van Hockenheim, met een extra race als inhaalwedstrijd voor de geschrapte manche op het circuit Spa-Francorchamps. Negen wagens stonden aan de start, waaronder de Gebhardt Motorsport Duqueine van Maxim Dirickx en de Mühlner Motorsport Duqueine met Keanu Al Azhari achter het stuur. Helaas was het weekend voor onze landgenoot Maxim Dirickx al na de tweede race voorbij na een zware crash. Al Azhari daarentegen behaalde twee podiumplaatsen en keerde daarmee tevreden huiswaarts.
  • Hamofa Performance
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30-D08 Nissan
Het weekend begon op zaterdag nog redelijk positief voor Maxim Dirickx. Samen met zijn teamgenoot Jacob Erlbacher wisten ze in de eerste race als vijfde te finishen. Echter, op zondag ging het mis voor de Antwerpenaar. Bij het aansnijden van de eerste bocht verloor Dirickx de controle over zijn Duqueine en crashte aan de binnenkant van de bocht. Hoewel de wagen op tijd gerepareerd werd, moest Erlbacher de laatste race alleen voltooien, waarin hij als zesde eindigde.

Voor Mühlner Motorsport verliep het weekend beter. Keanu Al Azhari behaalde een tweede plaats in de race op zaterdag en wist op zondagochtend een derde plek te veroveren. De laatste race van het weekend verliep echter minder goed voor de Emirati, die genoegen moest nemen met de zesde plaats. De volgende uitdaging voor de teams laat niet lang op zich wachten, want dit weekend staan ze alweer aan de start nu op de Nürburgring.

Foto's: Prototype Cup Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 13 augustus 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons