van der Horst

Hungaroring: Harry King wint, Benjamin Paque beste rookie

Benjamin Paque
Benjamin Paque
Na het neerzetten van een recordtijd in de kwalificaties, wist Harry King (BWT Lechner Racing) ook te winnen op de Hungaroring in de Porsche Mobil 1 Supercup. De Brit kon de leiding houden na de start en hield ook stand na twee safety car periodes tegenover Dorian Boccolacci (CLRT). Kampioenschapsleider Bastian Buus (BWT Lechner Racing) vervolledigde het podium. Ook Benjamin Paque (CLRT) reed een solide race en behaalde met een vijfde plaats zijn tot nog toe beste resultaat in het kampioenschap.
  • 24 Hours of Zolder
Harry King - BWT Lechner Racing
Harry King - BWT Lechner Racing
King was de sterkste van de dag. De uittredende Porsche Carrera Cup Benelux kampioen kon Boccolacci zelfs op drie seconden achter zich houden. Helaas moest hij telkens opnieuw beginnen door de safety car periodes, al was er na de laatste nog maar een ronde te gaan. De Brit kon uiteindelijk de Fransman afhouden, die eigenlijk al snel door had dat hij tevreden moest zijn met de tweede plaats. Buus daarentegen was dan weer teleurgesteld met zijn derde plek, gezien hij het gevoel had dat hij Boccolacci voorbij kon geraken.

Benjamin Paque
Benjamin Paque
Ook Paque kende na zijn goede kwalificaties een sterke race. Onze landgenoot kon niet verhinderen dat Larry ten Voorde (Team GP Elite) hem voorbij stak, maar mocht wel het podium op als beste rookie. Dat terwijl Ghislain Cordeel (GP Elite) minder geluk kende en na een ronde al moest opgeven. Met deze uitslag blijft Buus wel aan de leiding, maar nestelt King zich wel tussen de Deen en ten Voorde. Volgend weekend komen zij al terug aan de bak, want de Porsche Mobil 1 Supercup is wederom van de partij op Spa-Francorchamps.

Foto's: Racing International Photography & Porsche AG



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons