van der Horst

Hyundai richting FIA WEC met Genesis

Genesis
Genesis
Wat we eerder al berichtten op onze site, werd vandaag bevestigd. Hyundai heeft officieel bekendgemaakt dat het wil toetreden als volgende constructeur in de Hypercar/LMDh-klasse van het FIA WEC. Het Zuid-Koreaanse merk zal dit doen onder de naam van hun luxe-merk Genesis, maar geeft voorlopig verder nog weinig details vrij. In het huidige persbericht wordt enkel vermeld dat het om plannen voor de toekomst gaat. Toch gingen er al geruime tijd geruchten rond in de wandelgangen over de mogelijke betrokkenheid van het merk in het WEC en verdere plannen.
  • Skylimit Events
Dubbel voor BRC Hyundai N Squadra Corse
Dubbel voor BRC Hyundai N Squadra Corse
Hyundai's luxe-merk Genesis heeft vandaag officieel aangekondigd dat het plannen heeft om deel te nemen aan endurance-races. In een post op de sociale media werd een mogelijke deelname aan het FIA World Endurance Championship bekend gemaakt afhankelijk van de goedkeuring door de WEC-selectiecommissie. Hoewel het persbericht zelf nog weinig details biedt, wordt verwacht dat de komende tijd meer informatie zal volgen via verdere aankondigingen. Ondertussen werden er door diverse nieuwskanalen al enkele belangrijke details naar buiten gebracht.

Wayne Taylor Racing with Andretti - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti - Acura ARX-06
Hoewel er nog geen exacte datum is genoemd, wordt verwacht dat Genesis vanaf 2026 zal instappen in de Hypercar/LMDh-klasse. Als chassispartner zou het merk naar Oreca neigen, dezelfde partner die ook samenwerkt met Acura. Voorlopig richt Genesis zich op het FIA WEC, maar er is een mogelijkheid dat IMSA, het Noord-Amerikaanse endurance-kampioenschap, ook op de planning staat. Volgens bronnen van DailySportscar is het de bedoeling dat Hyundai volgend jaar al met een LMP2-team in de European Le Mans Series start, om zo ervaring op te doen met de reglementen van de ACO. Welke teams het merk zullen vertegenwoordigen in het FIA WEC is nog onduidelijk, maar voor de Amerikaanse tak zou Chip Ganassi Racing de belangrijkste kandidaat zijn.

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe - Hyundai i20 N Rally1 HYBRID
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe - Hyundai i20 N Rally1 HYBRID
Voor Hyundai is deze stap een grote uitbreiding van hun motorsportactiviteiten. Momenteel zijn ze vooral actief in rally, met onder andere Thierry Neuville in het WRC, en in toerwagens met de Elantra N TCR. Diezelfde Elantra heeft tussen 2020 en 2023 meerdere klasse-overwinningen behaald in de 24 Uur van de Nürburgring. In de VS is Hyundai ook een belangrijke speler in de Michelin Pilot Challenge, waar Bryan Herta Autosport with Curb-Agajanian hun belangrijkste partner is. Daarnaast gaan er geruchten dat Genesis ook een nieuwe GT3-auto zou ontwikkelen, hoewel dat nog niet officieel werd bevestigd.

Foto's: Genesis - Hans van Onsem - Racing International Photography - Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 12 september 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons