van der Horst

Norman Nato keert terug naar Nissan

Norman Nato
Norman Nato
Nissan is klaar voor het elfde seizoen van het Formule E-kampioenschap. Na een wissel voor het vorige seizoen, waarbij Norman Nato plaats moest maken voor Oliver Rowland, bleek dit een gouden zet te zijn. De Brit streed mee om de titel, totdat een ziekte hem dwong om de race in Portland te missen, wat ook zijn titelaspiraties beëindigde. Aan zijn zijde zat Sascha Fenestraz, die een teleurstellend seizoen beleefde. Dit leidde ertoe dat de Fransman met Argentijnse roots het team moet verlaten, en opmerkelijk genoeg keert zijn voormalige teamgenoot Nato terug naar zijn oude stal bij Nissan.
Sacha Fenestraz - Nissan Formule E
Sacha Fenestraz - Nissan Formule E
Dat Fenestraz op de loopplank stond bij Nissan was geweten. De Frans-Argentijnse piloot kende na een goed eerste jaar, een zeer slecht vervolg in seizoen tien. Zo eindigde hij pas als zeventiende in de uitslag, met maar liefst 130 punten verschil op teamgenoot Rowland. Na het seizoen was er een twijfels van of hij mocht beschikken of niet, maar uiteindelijk is de knoop doorgehakt. Fenestraz werd bedankt voor bewezen diensten en werd een oude bekende boven gehaald: Norman Nato.

Hertz Team Jota - Porsche 963
Hertz Team Jota - Porsche 963
Nato kwam voor het Japanse merk uit in 2022-23, maar ondanks een podium in Rome mocht hij vertrekken in plaats van Rowland. De Fransman trok daardoor richting Andretti, waar hij ook al na een seizoen mocht beschikken ten nadele van Nico Müller. Daardoor moest zijn manager Tiago Monteiro op zoek naar een nieuwe werkgever en had volgens bronnen verschillende gesprekken met Nissan. Het gevolg daarvan is nu bekend. Wel bestaat dat kans dat het team ook een derde piloot moet zoeken. Er wordt verwacht dat Nato ook mee overstapt naar Cadillac met Hertz Team Jota, en is er die overlapping tussen de 6 Hours of São Paulo en de Formule E-meeting in Berlijn. Het zal dus aan de teams zijn om tot een afspraak te komen, moest het nodig zijn.

Foto: Nissan Formula E Team - Sandro Delaere - Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 11 september 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons