van der Horst

Sachsenring: Pech voor Maxim Dirickx - vreugde voor Mühlner Motorsport

Start 2024 Prototype Cup Germany Sachsenring Race 2
Start 2024 Prototype Cup Germany Sachsenring Race 2
Op de Sachsenring vond ook de finale van de Prototype Cup Germany plaats, maar het was niet het weekend van Maxim Dirickx. In beide races moest de Belgische coureur zijn Gebhardt Motorsport Duqueine vroegtijdig aan de kant zetten, wat een domper vormt op het einde van zijn debuutseizoen in het Duitse kampioenschap. Aan de andere kant kende Mühlner Motorsport meer succes, met een tweede plaats en een overwinning voor Keanu Al Azhari. De strijd om de titel bleef spannend tot de laatste race, waarin Markus Pommer en Valentino Catalano uiteindelijk met de Gebhardt Motorsport Duqueine aan het langste eind trokken.
  • Prospeed Competition
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30 - D08-Nissan
Gebhardt Motorsport - Duqueine M30 - D08-Nissan
Nee, dit was niet de seizoensfinale waar Maxim Dirickx en zijn teamgenoot Jacob Erlbacher op gehoopt hadden. In de eerste race van het weekend leek alles nog goed te gaan toen Dirickx op een derde plaats lag, maar hij moest zijn Gebhardt Motorsport Duqueine op enkele minuten van het einde parkeren vanwege een beschadigde versnellingsbak. Zondag verliep ook teleurstellend, want nadat Dirickx op een zevende plek reed, besloot het team tijdens de pitstops de handdoek in de ring te gooien. Dirickx sluit het seizoen af op een achtste plaats in het kampioenschap.

Bij Mühlner Motorsport verliep het weekend een stuk beter. Keanu Al Azhari wist op zaterdag een sterke tweede plaats te behalen en domineerde op zondag, waar hij met maar liefst 55 seconden voorsprong de overwinning binnenhaalde. Dankzij deze prestaties eindigt Mühlner Motorsport het seizoen op de vierde plaats in het kampioenschap.

Valentino Catalano en Markus Pommer
Valentino Catalano en Markus Pommer
Het kampioenschap kende een onverwachte wending. Danny Soufi en Torsten Kratz (Konrad Motorsport Ligier) begonnen het weekend met een voorsprong van vijf punten op Markus Pommer en Valentino Catalano (Gebhardt Motorsport Duqueine), maar twee desastreuze races zorgden ervoor dat Pommer en Catalano de titel konden grijpen. Ze wonnen de eerste race en werden derde in de tweede, wat hun een voorsprong van vijftien punten opleverde. Soufi en Kratz eindigden gedeeld tweede, samen met Julien Apothéloz en Riccardo Leone Cirelli (BWT Mücke Motorsport Duqueine).

Foto's: Prototype Cup Germany



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 10 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons