van der Horst

Chili: Pajari duwt Katsuta naar reservebank bij Toyota

Sami Pajari - Toyota Yaris Rally1
Sami Pajari - Toyota Yaris Rally1
Sami Pajari zal in de komende Rally van Chili Takamoto Katsuta vervangen in de Toyota Yaris Rally1. De jonge Fin mag ook in de koninginneklasse starten in de Central European Rally, de voorlaatste manche van het WRC. Toyota versnelt dus de zoektocht naar jong bloed.
  • Prospeed Competition
Sami Pajari (Toyota) kreeg in de afgelopen Rally van Finland de kans van Toyota Gazoo Racing om zijn debuut te maken op het hoogste niveau. De jonge Fin kende enkele laagtes, maar vooral veel hoogtes en eindigde vierde bij zijn debuut. Daarnaast lijkt de Fin dit jaar meer dan de evenknie van Oliver Solbert in WRC2 en in de afgelopen Acropolis Rally stuurde hij zijn Yaris Rally2 ook naar een vierde plaats algemeen.

Dat is teambaas Jari-Matti Latvala niet ontgaan. Tegelijkertijd zit Toyota met een probleem. Elfyn Evans (Toyota) zit al even in een neerwaartse spiraal en ook Takamoto Katsuta is niet bezig aan zijn beste seizoen. Bovendien heeft Sébastien Ogier (Toyota) al aangegeven dat hij zéker niet meer terugkomt voor een volledig seizoen. Voor Latvala duidelijk het signaal om op zoek te gaan naar vers en jong bloed. "Hij start in de vierde wagen, dus we leggen geen druk op. Het draait allemaal om ervaring opdoen", aldus Latvala. "Takamoto kan herbronnen. De Rally van Japan is een belangrijke afspraak voor hem."

Pajari mag dus starten in Chili en de Central European Rally met de Yaris Rally1. De jonge Fin dankt dan ook Toyota voor het vertrouwen. Hij krijgt trouwens een fijne speelkameraad, want ook Martins Sesks (Ford) krijgt nog een kans bij M-Sport, weliswaar in de niet-hybride versie van de Puma Rally1. 

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 11 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Chili.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons