van der Horst

Acropolis: Tom Rensonnet: “Een podium dat onze strijdlust beloont”

Tom Rensonnet - Ford Fiesta Rally3
Tom Rensonnet - Ford Fiesta Rally3
De WK-campagne van Tom Rensonnet in het JWRC kwam zondag in de Acropolisrally aan zijn eind. Op de zware Griekse wegen bleef de vertegenwoordiger van het RACB National Team de hele wedstrijd lang strijdlustig, zelfs nadat hij door lekke banden was teruggevallen naar een achtste plaats. De Belg klom uiteindelijk nog terug tot op de derde plaats, wat hem meteen een tweede opeenvolgende podium in een legendarische rally opleverde.
Zelfs al zagen de wedstrijden van het wereldkampioenschap zich de laatste paar jaar verplicht om hun tracé in te korten, elk behield toch zijn eigen karakter. Na de ‘Grand Prix van Finland’, een bijnaam die de hoge gemiddelde snelheden eert, was het nu de beurt aan de Griekse Acropolisrally, waar het parcours tegelijk ruw, rotsig en technisch is. Een nachtmerrie voor de banden, die door de vele scherpe stenen danig op de proef worden gesteld.

Zoals heel wat van zijn tegenstanders kreeg ook Tom Rensonnet zijn deel van de pech te verwerken, maar hij versaagde nooit. “Vrijdag moest ik de eerste proef van 22 kilometer zonder één nota afwerken”, legt hij uit. “Onze intercom functioneerde niet, het was voor mijn corijdster Manon onmogelijk om me de nodige informatie door te geven.”

Het duo Rensonnet-Deliot kon als vierde in JWRC aan de tweede wedstrijddag beginnen. Helaas fnuikten twee lekke banden al in de eerste zaterdagproef hun ambities.

“We vielen terug naar de achtste plaats bij de Ford Fiesta’s Rally3”, benadrukt onze landgenoot. De vertegenwoordiger van het RACB National Team zat echter niet in zak en as.

“Integendeel, ik viel nog harder aan. Het is niet mijn stijl om de mechaniek op een zwaar parcours extra op de proef te stellen, maar ik heb toch het ritme wat verhoogd, er van uitgaand dat het vermijden van lekke banden op zo een verraderlijk terrein veel weg heeft van een loterij. We stonden zelfs nog twee keer met een platte band aan de finish van een proef, maar we zijn er wel in geslaagd om tot op de derde plaats in JWRC terug te keren. Onze strijdlust werd beloond. Na het podium in Finland is deze derde plaats in de Acropolisrally – een heel verschillende, maar even legendarische rally – een mooie manier om onze WK-campagne in de kleuren van het RACB National Team af te sluiten.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op dinsdag 10 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons