van der Horst

24H Barcelona: 37 wagens voor de 25ste editie

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Dit weekend vindt de finale van de 24H Series powered by Hankook plaats met de 25ste editie van de Hankook 24H Barcelona - Trofeo Fermí Vélez. Er zullen 37 bolides aan de start verschijnen op het Catalaanse circuit, waaronder enkele Belgische teams en piloten. In het bijzonder is het uitkijken naar Ayrton en Yannick Redant, die in de 992-klasse dit weekend de kans hebben om voor de tweede keer de titel bij de piloten op hun naam te zetten.
  • St. Paul
Elf GT3's verschijnen aan de start van de Hankook 24H Barcelona, verdeeld over verschillende subklassen. Een opvallende afwezige is Haas RT, maar Red Camel-Jordans.nl maakt een opmerkelijke terugkeer in de topklasse. De familie Breukers werkt samen met Juta Racing en zet voor het eerst sinds 2015 een Audi in. Net als vorig weekend tijdens de Michelin 992 Endurance Cup worden ze vergezeld door Fabian Danz. Daarnaast zorgt Optimum Motorsport met hun McLaren voor een bijzondere toevoeging aan het deelnemersveld, naast de gebruikelijke Audi's, Lamborghini's, Mercedessen en Porsche's. Ook is er een BMW voor Poulsen Motorsport.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de 992-klasse is het vooral uitkijken naar Red Ant Racing. Ayrton en Yannick Redant maken kans om voor de tweede keer de titel bij de piloten te winnen. Zoals gebruikelijk worden ze vergezeld door Kobe de Breucker. In de zusterwagen is er een nieuwe samenstelling: Brent Verheyen en Peter Guelinckx krijgen Gavin Pickering als teamgenoot in plaats van Michiel Haverans. Mühlner Motorsport keert ook terug in het kampioenschap, na eerder dit jaar deel te nemen aan de Hankook 24H Dubai, en met drie bolides in de 992 Endurance Cup het afgelopen weekend. Tot slot neemt Fabian Duffieux deel, samen met Samantha Tan, Neil Verhagen, Jon Miller en Pippa Mann, aan het stuur van de ST Racing BMW.

De Hankook 24H Barcelona begint vrijdag met een vrije training en kwalificaties, gevolgd door een nachttraining. De race zelf start zaterdag om 12:00 uur en eindigt precies 24 uur later. Naast de 24 uur-race worden er ook wedstrijden verreden in de Alpine Elf Europe Cup en de Renault Clio Cup. De race is live te volgen via het YouTube-kanaal van de organisatie.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op dinsdag 10 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons