van der Horst

Van Langendonck en Ramaekers trekken vol ambitie richting het wereldkampioenschap karting

Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers
Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers
Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers maken zich op voor één van de belangrijkste weekends van het jaar. Van 12 tot 15 september zullen de twee vertegenwoordigers van het RACB National Team op het PF International kartcircuit het FIA wereldkampioenschap karting afwerken. Na een uitstekende voorbereiding tijdens de laatste manche van de Champions of the Future trekken de twee Belgen vol vertrouwen en met grote ambities richting Groot-Brittannië.
Voor de kartingvertegenwoordigers van het RACB National Team is het seizoen 2024 op Europees vlak zeker geslaagd te noemen. In OK Junior veroverde Dries Van Langendonck de Europese titel, terwijl Thibaut Ramaekers in zijn eerste campagne in de OK-categorie al meteen naar brons reed. Na in 2023 al heel mooie resultaten te hebben behaald wisten ze dit jaar dan ook de verwachtingen in te lossen.

Deze week willen de twee Belgen proberen ook op wereldniveau te schitteren. Van 12 tot 15 september staan Dries en ‘Tbo’ aan de start van het FIA wereldkampioenschap OK, op het Britse PF International circuit.

“Het is bijzondere meeting, want de titel wordt in één meeting beslist”, stelt de Limburger, die in 2023 de wereldtitel OK Junior veroverde. “In die context kan je je niet permitteren een fout te maken. Motor, chassis, bandendruk, rijder: alles moet perfect in orde zijn om goede prestaties neer te zetten. Dat bevalt me wel! Ik ben vast van plan om er alles aan te doen om het best mogelijke resultaat te behalen. Dit WK winnen zou fantastisch zijn!”

“Ik heb nog een revanche op vorig jaar te nemen”, vult de jongeman uit Chimay aan. “In 2023 kon ik na een aanrijding mijn titelkansen in OK Junior niet verdedigen. Ik hoop deze keer van pech gespaard te blijven en om de podiumplaatsen te kunnen strijden!”

VEELBELOVENDE EN WAARDEVOLLE VOORBEREIDING IN ENGELAND

De 14-jarige leden van het RNT missen duidelijk geen ambitie. Op het circuit van PF International gaan ze dan ook op bekend terrein aan de slag. Vorig weekend werkten ze er de vijfde en laatste manche van de Champions of the Future Euro Series af, een soort generale repetitie voor het wereldkampioenschap.

Dries maakte van de gelegenheid gebruik om te tonen dat er met hem zal moeten worden rekening gehouden: vanaf de kwalificatieraces over de Super Heat tot de finale was de McLaren Development Driver altijd in de top 10 te vinden. In de beslissende race veroverde hij zelfs een schitterende zesde plaats, na als negende aan de finale te zijn begonnen. “Dit was mijn eerste meeting in OK en ik ben er heel tevreden over”, stelde de Limburger, die ook de Champions of the Future 2024 in OK Junior op zijn naam schreef. “We konden het hele weekend lang voorin meestrijden, zowel op het nat als op het droge. Dat is heel positief. Met een beetje meer geluk en zonder een opgave in één van de kwalificatiemanches hadden we zelfs om het podium kunnen strijden. Dat belooft voor deze week!”

Hoewel hij aan het eind van het weekend tot vicekampioen OK in de Champions of the Future werd uitgeroepen, was het voor Thibaut een meeting vol ups en downs. Dankzij de waardevolle ervaring die hij wist op te doen toont hij zich evenwel optimistisch. “Deze meeting beantwoordde niet aan mijn verwachtingen”, bevestigt hij. “Op enkele momenten misten we wat snelheid, op andere wat geluk. De wisselende weersomstandigheden maakten het me op deze wat aparte omloop niet makkelijk. Het was heel lastig om de juiste afstellingen te vinden. Maar goed, dat maakt deel uit van de voorbereidingen en ik heb er in ieder geval veel van opgestoken! Nog een positief punt: op het droge zijn we er in geslaagd om dicht in de buurt van de snelste tijden te komen. Hoewel ik in de finale in het peloton zat vooraleer ik er door een andere rijder werd naast getikt, bleken mijn rondetijden niet zo slecht. Het moge duidelijk zijn dat deze ervaring me zal toelaten om sterker en met meer vertrouwen richting het wereldkampioenschap te trekken.”

Om volgend weekend de twee vertegenwoordigers van het RACB National Team te volgen kan u terecht op het YouTube-kanaal van FIA Karting Championship en op de website fiakarting.com. De eerste kwalificatiesessie in OK begint vrijdag om 10u11!

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op woensdag 11 september 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons