van der Horst

Trophées Mitjet 2L: In Dijon-Prenois worden de eerste kampioenen bekroond

Trophées Mitjet 2L @ Magny-Cours
Trophées Mitjet 2L @ Magny-Cours
Op het circuit van Dijon-Prenois wordt volgend weekend de vijfde van zes manches van de Trophée Mitjet France afgewerkt, net zoals de finale van de Trophée Nord Europe. Er worden niet minder dan 32 Mitjet 2L verwacht.
Na eind augustus in Magny-Cours een punt achter de zomerstop te hebben gezet krijgen de rijders en teams van het Franse kampioenschap in Bourgogne het gezelschap van hun Noord-Europese collega’s.

Ontknoping in de Trophée Mitjet Nord Europe
­
Bijna twee maanden zijn er verlopen na de vierde manche in Hockenheim. Voor de titelkandidaten in de Trophée Mitjet Nord Europe is het nu tijd voor de langverwachte finale.

Zowel in de algemene rangschikking als in de Gentleman-categorie is het nog steeds een open strijd, al tekent zich wel een zekere tendens af. Dankzij zijn regelmaat – 14 podiumplaatsen op 16 – trekt Romain Damiani als leider naar Dijon, met 16 punten voorsprong op August Therbo. De jonge Deen van MV2S Racing wist nochtans al negen keer te winnen, tegenover vijf zeges voor de rijder van GTDRIVE Racing Team. Met 71 punten achterstand op de leider heeft ook Tristan Clay (DNS Racing) nog een mathematische kans, maar zijn titelkansen zijn miniem.

De strijd om de Gentleman-titel is meer open dan ooit, met drie rijders die slechts door 11 punten gescheiden worden. Xavier Bourlard (GTDRIVE Racing Team) trekt als leider naar Bourgogne, maar zal zijn rivalen Jérôme Thiel (Team Lucas), op slechts 7 punten, en Jean-Marc Bourgineau (GTDRIVE Racing Team), op 11 eenheden, zeker in de gaten moeten houden.

Voorlaatste hoofdstuk voor de Trophée Mitjet France

Voor de rijders die in beide series punten scoren is er in Dijon een dubbele inzet. Dat geldt onder andere voor Romain Damiani en August Therbo. Ook daar worden ze gescheiden door 16 punten, maar met nog twee meetings te gaan kan de situatie ook na dit weekend nog danig veranderen.

De strijd om de algemene titel wordt extra gekruid door Sébastien Seveau (Génération Stunt), leider bij de Gentleman. Ook hij kan nog van de algemene titel dromen, als hij in Dijon een perfect weekend afwerkt. Als derde in de tussenstand heeft hij een achterstand van 27,5 punten op Romain Damiani.
Ondertussen kan Jérémy Lourenço de druk op zijn vriend en teammaat bij Génération Stunt ook opvoeren, want in de Gentleman-tussenstand heeft hij slechts 29,5 punten achterstand.

Naast zijn strijd om de algemene titel domineert August Therbo ook de Junior-rangschikking, en laat hij zijn speelkameraadjes slechts enkele ereplaatsen over. Toch is het voor de titel van vicekampioen spannend tussen VPS Racing-rijder Lazare Lartigau en MV2S Racing-rijder Mathias Cazaux.

En hou ook de deelnemerslijst in de gaten, om de twee gastrijders in het Mitjet International-universum te ontdekken…

Persbericht Trophées Mitjet 2L



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 10 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dijon.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons