van der Horst

Sachsenring: Larry ten Voorde kruipt dichter naar de titel

Start 2024 Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Sachsenring Race 2
Start 2024 Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Sachsenring Race 2
Ook de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kwam in actie tijdens het voorprogramma van de DTM op de Sachsenring. Op zaterdag schreef Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport) de overwinning op zijn naam na te zijn gestart vanaf poleposition. Zondag zagen we vervolgens de jongste winnaar ooit in het kampioenschap, Janne Stiak (Team75 Bernhard). In de strijd om de titel deed Larry ten Voorde (Proton Huber Racing) uitstekende zaken met een derde en tweede plaats, wat hem een stevige voorsprong in het kampioenschap opleverde.
De kwalificatie op de Sachsenring bleek cruciaal in het smalle, bochtige circuit, waar poleposition van groot belang is voor het raceverloop. Dit bleek vooral gunstig voor Oeverhaus en Stiak, die beiden hun uitstekende startpositie wisten te benutten. Het weekend verliep echter bijzonder chaotisch voor Stiak. Na aanvankelijk gediskwalificeerd te zijn op zaterdag, waar hij als derde finishte maar de technische controle niet doorstond, maakte de jonge Duitser dit ruimschoots goed door op zondag de overwinning te pakken. Met deze prestatie werd Stiak de jongste winnaar ooit in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, waarmee hij het record overnam van Robert de Haan (Team75 Bernhard), die dat nog maar zes maanden eerder had gevestigd.

Ondertussen begint de titelstrijd meer vorm te krijgen, met Larry ten Voorde die zijn positie verstevigde. Dankzij een solide weekend heeft de Nederlander zijn voorsprong op zijn grootste rivaal, Harry King (Allied-Racing), uitgebreid naar 51 punten. King had een teleurstellend weekend; hij eindigde zaterdag als zevende en haalde op zondag de finish zelfs niet. Dit biedt weinig ruimte voor fouten voor de Brit, met nog slechts twee raceweekenden te gaan. De volgende ronde vindt plaats op de Red Bull Ring aan het einde van deze maand, waar King zal moeten vechten om zijn titelkansen levend te houden.

Foto: Porsche Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 10 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons