van der Horst

Indianapolis: 56 wagens en drie Belgen voor de Battle of the Bricks

Start 2023 IWSC Indianapolis
Start 2023 IWSC Indianapolis
Volgende week begint het IMSA WeatherTech SportsCar Championship aan de laatste rechte lijn van het seizoen, met nog twee races te gaan. Beide wedstrijden tellen ook mee voor de IMSA Michelin Endurance Cup, wat betekent dat alle vier de klassen samen op de baan zullen verschijnen. De eerste race vindt plaats in Indianapolis, waar maar liefst 56 wagens aan de start zullen staan. Op drie van deze wagens komen ook Belgische coureurs in actie. Hieronder een overzicht van de "Battle of the Bricks."
  • Skylimit Events
Alessio Picariello
Alessio Picariello
Na een race van 2 uur en 40 minuten vorig jaar, maakt Indianapolis dit jaar voor het eerst zijn debuut als onderdeel van de IMSA Michelin Endurance Cup met een zes uur durende wedstrijd. Dit heeft gezorgd voor een indrukwekkend startveld van 56 bolides. In de GTP-klasse zien we elf deelnemers, één meer dan gebruikelijk, omdat Lamborghini zijn terugkeer maakt met Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli en Romain Grosjean. De bezettingen binnen de andere teams variëren; terwijl velen kiezen voor twee coureurs, zoals in Watkins Glen, kiezen enkele teams toch voor drie rijders. Proton Competition Mustang Sampling brengt bijvoorbeeld Alessio Picariello terug aan de start, samen met Gianmaria Bruni en Bent Viscaal. Voor Picariello is dit zijn eerste optreden in een Porsche 963 sinds Sebring.

Jan Heylen & Sarah Bovy
Jan Heylen & Sarah Bovy
In de GTD- en GTD Pro-klassen komen er respectievelijk 12 en 23 wagens aan de start. Ook hier zien we variatie in de bezettingen met teams die kiezen voor twee of drie rijders. Een opvallende terugkeer is die van het SunEnergy1 Mercedes-team in GTD Pro, waarbij Kenny Habul volledig Australisch gaat met Jordan Love en Chaz Mostert als teamgenoten. Wat betreft Lamborghini is het nog afwachten wie er naast Maximilian Paul zal zitten, gezien hetzelfde weekend ook de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup in Monza plaatsvindt. In GTD keert Jan Heylen terug voor zijn eerste race sinds de CrowdStrike 24 Hours of Spa, samen met Adam Adelson en Elliot Skeer in de Wright Motorsports Porsche. Ook Sarah Bovy maakt haar rentree met de Iron Dames, voor het eerst in IMSA sinds haar zware crash in Watkins Glen.

De voornaamste verandering in de LMP2-klasse is de afwezigheid van de Sean Creech Motorsport Ligier, die eerder nog werd geprezen als de enige niet-Oreca-bolide in het veld. Het team trekt zich terug omdat Lance Willsey heeft besloten te stoppen met racen, waardoor er nu nog tien LMP2-wagens overblijven.

De race vindt plaats volgende week zondag en is live te volgen op het YouTube-kanaal van IMSA vanaf 17:40 uur.

Foto's: Porsche AG - Arne Simons - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 12 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons