van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux 2024 vat laatste rechte lijn aan

Start 2024 Porsche Carrera Cup Benelux Zandvoort Race 1
Start 2024 Porsche Carrera Cup Benelux Zandvoort Race 1
Met nog twee meetings van telkens twee races van 30 minuten en één ronde te gaan, is de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 aan zijn laatste rechte lijn begonnen. Dit weekend trekt de snelste merkencup van de Benelux naar de Oostenrijkse Red Bull Ring, terwijl op 11, 12 en 13 oktober de finale op Circuit Zolder op het menu staat. Op alle fronten zijn de gevechten voor de titels nog erg open en het is weinig waarschijnlijk dat er na het Oostenrijkse weekend al titels verdeeld zullen worden, al is niets onmogelijk. De gastheer voor de Oostenrijkse verplaatsing is het GT Open Championship, een gereputeerde internationale GT3-serie die al decennialang topteams en dito rijders aantrekt.
De International GT Open is voor het eerst de gastheer van de Porsche Carrera Cup Benelux en dat op de Red Bull Ring, het Oostenrijkse F1-circuit. Die Red Bull Ring fungeert ondertussen al enkele jaren als circuit op de kalender van de Porsche Carrera Cup Benelux, waarbij vorig jaar de titelstrijd op het asfalt van Spielberg beslecht werd.

Die titelstrijd woedt nu ook weer in alle hevigheid, maar de Porsche Carrera Cup Benelux is in Oostenrijk nog niet aan de slotmanche toe. Na deze verplaatsing volgt immers nog de tweede race op Belgische bodem, op 11, 12 en 13 oktober op Circuit Zolder tijdens de finales van onder meer ook de Europese NASCAR en het Belgische uithoudingskampioenschap Belcar.

Top drie voor de titel of zijn er nog outsiders?

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Met nog twee meetings te gaan, zijn er 102 punten te verdienen en mathematisch kan er dus nog heel veel. Wat betreft de algemene titel dringen zich echter drie namen op: Dirk Schouten (Q1 Trackracing, 133 punten), Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport, 124) en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance, 105). Deze rijders behaalden dit seizoen al zes van de acht zeges en uiteraard maken zij het meest kans op de titel in 2024, maar er zijn ook kapers op de kust en niet de minsten.

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
In de eerste plaats is er Sam Jongejan (Team RaceArt, 94), die na de eerste race op het circuit van Assen met het maximum van de punten ging lopen, maar ook Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance, 84) en Niels Langeveld (Q1 Trackracing, 84) zullen bij de minste aarzeling van de koplopers klaar staan om hun slag te slaan. En wat gezegd van Kalle Rovanperä (RedAnt Racing), die er voor de derde maal in vijf weekends bij zal zijn. De jonge Fin telt zeventig punten, waarmee hij misschien niet meer voor de titel in aanmerking komt, maar met zijn snelheid kan hij wel een belangrijke scherprechter in de eindstrijd worden. Rovanperä won overigens de tweede race in Imola en hij wil meer, dat staat vast.

Klassenstrijd op alle fronten

Sam Jongejan - Team RaceArt
Sam Jongejan - Team RaceArt
Bij de rookies is de situatie veel helderder met twee uitgesproken protagonisten: Kobe Pauwels en Sam Jongejan. De jonge Belg gaat aan de leiding met 177 punten, zijn Nederlandse tegenstander volgt met 156 punten. Zij zullen onderling uitmaken wie de snelste rookie van het seizoen wordt. Het is trouwens uitkijken naar de prestatie van Sam Jongejan die vorig seizoen op de Red Bull Ring debuteerde en nu voor het eerst een circuit aandoet waar hij al geracet heeft.

In de klasse PRO-AM zien we eenzelfde beeld, met een tweestrijd tussen Jules Grouwels (Team RaceArt) en Jani Käkelä (39 Racing). De Fin leidt de debatten met 156 punten, maar de Nederlander heeft een achterstand van amper vier punten.

Last but not least zien we een laatste duel, maar dan bij de teams en dat tussen Q1 Trackracing met 219 eenheden en D’Ieteren Luxury Performance dat 190 punten telt. Ook daar is spanning troef.

De vrije trainingen van het weekend in Oostenrijk vinden plaats op vrijdag, met telkens veertig minuten vanaf 8u10 en 12u50, terwijl de kwalificatiesessie voor de beide races zaterdag om 11u00 van start gaat. De races starten dan weer zaterdag om 17u05 en zondag om 12u05, telkens over dertig minuten en één ronde.

Streaming races: YouTube en carreracupbenelux.com
Live timing: carreracupbenelux.com

Persbericht Porsche Carrera Cup Benelux
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 12 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons