van der Horst

Indy 8H: Laurens Vanthoor komt toch niet aan de start

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Slecht nieuws voor de fans van Laurens Vanthoor. De Belgische coureur uit Hasselt, die samen met zijn merkgenoot Ayhancan Güven aan de leiding staat in de Intercontinental GT Challenge, zal niet deelnemen aan de aankomende race in Indianapolis om de leiding in de tussenstand te verdedigen. Aangezien Porsche geen volledige Pro-rijdersbezetting naar de Verenigde Staten stuurt, hebben Vanthoor en de Duitse constructeur gezamenlijk besloten om hun focus volledig te verleggen naar het FIA World Endurance Championship (WEC) en de seizoensfinale in Bahrein. Deze beslissing betekent dat Vanthoor zijn kansen op de Intercontinental GT Challenge-titel moet laten varen.
Start 2023 IGTC Indianapolis 8 Hours
Start 2023 IGTC Indianapolis 8 Hours
Eerder deze week kon u al lezen dat Porsche heeft besloten om geen volledige Pro-rijdersbezetting in te zetten voor de finale van de Intercontinental GT Challenge (IGTC) in Indianapolis. Thomas Laudenbach, hoofd van Porsche Motorsport, verklaarde dat dit besluit voortkomt uit de oorspronkelijke filosofie van het kampioenschap, namelijk het samenbrengen van verschillende continenten en het afwerken van speciale wedstrijden op basis van lokale reglementen en teams. De Fanatec GT World Challenge America verplicht bijvoorbeeld een zilveren rijder in elke auto, terwijl dit in de overige IGTC wedstrijden niet nodig is. Hierdoor zien we dat teams zoals BMW en Mercedes met volledige professionele bezettingen afreizen naar Indiana, terwijl Laudenbach ervoor koos om deze aanpak niet te volgen, wat directe gevolgen heeft voor Laurens Vanthoor.

Ayhancan Güven, Matt Campbell en Laurens Vanthoor
Ayhancan Güven, Matt Campbell en Laurens Vanthoor
Vanthoor overwoog nog wel deelname aan Indianapolis, maar besloot uiteindelijk samen met Porsche om zich volledig te focussen op het FIA WEC, waar hij momenteel ook aan de leiding staat in het kampioenschap. Daarnaast wil hij de voorbereidingen voor de seizoensfinale in Bahrein niet missen. Dit betekent echter dat Vanthoor de kans op de IGTC-titel laat liggen, zeker nu hij en zijn teamgenoot Ayhancan Güven na hun winst in Bathurst en een tweede plaats op de Nürburgring slechts zeven punten voorsprong hadden op Charles Weerts. Güven zal wel in actie komen in Indianapolis, maar stapt in bij GMG Racing in de Pro-Am-klasse, waardoor ook zijn kansen op de titel minimaal zijn.

Verder lijkt het erop dat Laurin Heinrich zal instappen bij Wright Motorsports, samen met Elliott Skeer en Adam Adelson, wat ook betekent dat Jan Heylen voorlopig geen plek krijgt in de line-up, terwijl hij de wagen met beide heren al gedeeld heeft in de IMSA Michelin Endurance Cup.

Foto's: Niels Vaeck - Fanatec GT World Challenge America - Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 13 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hour.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons