van der Horst

Belgisch Solar Team is gestart aan zonnewagenwedstrijd door Zuid-Afrika

Innoptus Solar Team aan de start
Innoptus Solar Team aan de start
Vrijdag 13 september 2024 – Het Innoptus Solar Team startte vanochtend aan de Sasol Solar Challenge. De komende acht dagen zullen de studenten van de KU Leuven zoveel mogelijk kilometers proberen af te leggen met hun zonnewagen, de Infinite. Het team dat de meeste kilometers heeft gereden wanneer ze komende vrijdag aankomen in Kaapstad, wint de wedstrijd.
Startpositie
 
De Belgen mochten vandaag als tweede starten aan de wedstrijd. Deze startpositie werd bepaald door de tijd die ze konden neerzetten tijdens hun kwalificatieronde afgelopen woensdag. Het team heeft maanden toegewerkt naar dit moment en is er helemaal klaar voor.
Strategie
 
De studenten moeten de komende acht dagen zo veel mogelijk kilometers proberen afleggen met hun zonnewagen. In de route van de wedstrijd zijn lussen ingebouwd waardoor de afstand kan vergroot worden. Elke team mag zelf bepalen hoeveel lussen ze rijden. Het team dat vrijdag aankomt in Kaapstad met het grootste aantal afgelegde kilometers wint de wedstrijd. Dit wedstrijdconcept zorgt ervoor dat de strategie enorm belangrijk is. De ingenieursstudenten houden voor het bepalen van de optimale strategie het weer nauwlettend in de gaten.

Sasol Solar Challenge
 
De Sasol Solar Challenge is een heel uitdagende wedstrijd onder andere door het drukke Zuid-Afrikaanse verkeer. Tijdens de wedstrijd doorkruisen de studenten de Kalahariwoestijn en moeten ze ook enkele bergen overwinnen. De teamleden hebben zich een jaar lang voorbereid op deze wedstrijd en de extreme omstandigheden.
De Sasol Solar Challenge gaat door van 13 tot 20 september in Zuid-Afrika en wordt beschouwd als de meest extreme zonnewagenwedstrijd.  Het is voor het Belgische Solar Team de tweede keer dat ze deelnemen aan deze unieke uitdaging. Studententeams van over de hele wereld zullen hier worden uitgedaagd om op acht dagen tijd zoveel mogelijk afstand af te leggen op zonne-energie. De studenten hopen gedurende de acht dagen lange wedstrijd meer dan 4000 km af te leggen. Het uitdagend parcours door Zuid-Afrika voorziet de teamleden van een strategische uitdaging. De Belgen staan er aan de start als regerend wereldkampioen. De wedstrijd eindigt vrijdag om 15u.

Persbericht Innoptus Solar Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 13 september 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons