van der Horst

Baku: Nipte pole voor Richard Verschoor

Richard Verschoor - Trident
Richard Verschoor - Trident
Richard Verschoor (Trident) was in baku de snelste in de kwalificatie voor de formule 2, al was het nipt voor de Nederlander. Immers hij was slechts 0.017 seconde sneller dan Andrea Kimi Antonelli (Prema). Amaury Cordeel (Hitech) moest zich tevreden stellen met de negentiende chrono.
Voor de leider in de tussenstand, Isack Hadjar (Capos) verliep de kwalificatie dramatisch. Hij kende remproblemen en beëindigde de sessie in de uitloopzone van de eerste bocht. Resultaat, slechts een vijftiende plaats op de grid voor de Fransman. Zijn ploeggenoot Pepe Marti kende dezelfde problemen en start nog verder op de grid, pas als tweeëntwintigste. Zane Maloney (Rodin) met een vierde tijd en Gabriel Bortoleto (Invicta) met een zesde tijd rijgen alzo de kans om terug te komen in het kampioenschap op Hadjar.
 
Victor Martins (ART GP) kwam nog eens goed voor de dag en realiseerde de derde tijd. Kush Maini (Invicta) klokte de vijfde tijd achter Maloney. Na Bortoleto volgde Joshua Dürksen (AIX Racing), die Gabriele Mini (Prema), die zijn debuut maakt in de formule 2, vooraf ging. Jak Crawford (DAMS) was goed voor de negende tijd en de tiende chrono ging naar nog een debutant, Christian Mansell (Trident), die voor zijn eerste race in de formule 2 zaterdag van op de pole mag starten.

Foto: Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons