van der Horst

Imola: Santiago Ramos op pole voor hoofdrace

Trident
Trident
Op het circuit van Imola herneemt het FIA Formule 3 kampioenschap opnieuw, na een pauze van bijna twee maanden. In de kwalificaties deze namiddag was de snelste tijd voor Santiago Ramos. Hij start daarmee de hoofdrace van overmorgen vanaf de pole. Voor de sprintrace van morgen krijgen we Noel Leon en Tim Tramnitz op de eerste startrij.
Vanochtend vond de eerste en enige vrije training plaats. Snelste man daarin was Oliver Goethe. De Campos piloot reed in de Red Bull kleuren naar de snelste tijd, net voordat de rode vlag uitkwam voor een crash van Piotr Wisnicki in Piratella. Nadat eerder ook al Sebastian Montoya de sessie liet stopzetten na contact met de bandenstapels. 

De eerste vier wedstrijden van het seizoen werden telkens gewonnen door een rijder van hetzij Prema Racing, hetzij Trident. Beide teams waren ook voor de wedstrijd op Imola favoriet en vooral Trident maakte die favorietenrol waar. Het Italiaanse team scoorde met Santiago Ramos, Leonardo Fornaroli en Sami Meguetounif een 1-2-3'tje. 

Arvid Lindblad werd vierde, kersvers McLaren Junior Alex Dunne vijfde. Beganovic, Mini, Goethe, Van Hoepen en Luke Browning vervolledigden de top 10. Browning, houdt daarmee het vizier op zijn coleider in het kampioenschap Leonardo Fornaroli.

Foto: FIA Formula 3
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op vrijdag 17 mei 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons