van der Horst

Jack’s Racing Day: Larry ten Voorde kroont zich weer tot Koning van Assen

Larry ten Voorde
Larry ten Voorde
Wat een weekend… De zevende en achtste race van het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux werden opnieuw promotie voor de autosport en dat in het kader van het zeer populaire motorsportevenement in het noorden van Nederland, de Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen. Gastrijder Larry ten Voorde (JW Raceservice) won de beide races en vooral de tweede zege was goed voor heel wat applaus van het talrijk opgekomen publiek. Dirk Schouten (Q1 Trackracing) is dan weer de nieuwe leider in de puntenstand van de snelste merkencup van de Benelux. Afspraak nu op 13, 14 en 15 september in Oostenrijk, voor de voorlaatste meeting van het seizoen en dat op de snelle Red Bull Ring.
Porsche Carrera Cup Benelux @ TT Circuit Assen
Porsche Carrera Cup Benelux @ TT Circuit Assen
De Tag Heuer Pole Position Award voor de eerste race van het weekend was enigszins verrassend voor de nummer twee in de Rookie-stand, Sam Jongejan (Team RaceArt). De jonge Nederlander kreeg Larry ten Voorde (JW Raceservice) naast zich, die eerder in de sessie enkele chrono’s geannuleerd zag. Op zondag zou Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) op één starten, voor Jongejan en Dirk Schouten. In Pro-Am gingen beide poleposities naar Hans Weijs Jr. (Hans Weijs Motorsport).

De eerste race van het weekend was niet geheel verrassend voor de huidige leider in de Porsche Mobil 1 Supercup. Larry ten Voorde, die duidelijk enorm van het weekend genoot. Hij won na een foutloze en snelle race, voor Sam Jongejan en een andere gastrijder, Wouter Boerekamps (PG Motorsport).

Dit voelt als een zege aan”, glunderde de nummer twee van de race, Sam Jongejan, die uiteraard ook de beste rookie van het startveld was. “Larry moeten laten rijden, is geen schande, en verder reed ik de perfecte wedstrijd. Ik wil echt vooraan in de Porsche Carrera Cup Benelux meespelen en dit laat het beste voor de toekomst verhopen.”

Dirk Schouten werd vierde, maar scoorde de punten van de tweede plaats, omdat ten Voorde en Boerekamps als gastrijders geen punten konden scoren. Met Paul Meijer op plaats zes en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) op plek acht deed Schouten meteen ook een prima zaak in de puntenstand.

Bij de rookies ging de zege uiteraard naar Jongejan, voor Domas Raudonis (Team GP Elite) en Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance). Een leuke strijd kregen we ook in de categorie PRO-AM met een zege voor Hans Weijs Jr., die het haalde voor Ziad Geris (PG Motorsport) en Maik Rosenberg (Team GP Elite).

Larry haalt in op zondag

Porsche Carrera Cup Benelux @ TT Circuit Assen
Porsche Carrera Cup Benelux @ TT Circuit Assen
Maar het sportieve hoogtepunt van het weekend moest dan nog volgen. Larry ten Voorde nam op zondag de start vanaf plek achttien en kwam na één ronde als tiende door, om enkele ronden later voor de leiding te vechten. “Ik heb er zelf ook enorm van genoten”, vertelde de JW Raceservice-rijder die het publiek een half uur lang in de ban hield en als winnaar over de meet kwam. “Maar het was zeker niet makkelijk en ik heb voor elke plek moeten vechten. Dit is zeker een zege die me zal bijblijven!” Met een tweede plaats sprong Dirk Schouten weer naar de leiding in het kampioenschap, voor Paul Meijer die als leider naar Noord-Nederland was gekomen.

Ik ben ontzettend blij om die eerste plaats te heroveren en als leider naar Oostenrijk te trekken”, aldus Schouten na de races. De derde plaats op zondag voor Niels Langeveld (Q1 Trackracing), voor de snelste Rookie, Kobe Pauwels, waarmee Pauwels ook de leider in de punstenstand van de rookies blijft. Sam Jongejan en Colin Jamie Böninghausen (Bas Koeten Racing) mochten met hem naar het Rookie-podium.

‘Michelin Star of the Weekend’ voor Richard Jongejan
‘Michelin Star of the Weekend’ voor Richard Jongejan
Jules Grouwels (Team RaceArt) en Jani Käkelä (39 Racing) verdeelden goud en zilver in PRO-AM en de Fin blijft ook leider in het kampioenschap. De derde plek in Assen op zondag in PRO-AM was voor Hans Weijs Jr.

De ‘Michelin Star of the Weekend’ tot slot was voor Richard Jongejan, de vader van Sam Jongejan, voor zijn niet aflatende inzet voor de carrière van zijn zoon.

Afspraak nu op de Oostenrijkse Red Bull Ring midden september!

Persbericht Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 5 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons