van der Horst

Jack’s Racing Day: Q1 Trackracing kent uitermate sterk weekend in het Noorden van Nederland

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
De rollercoaster aan sportieve emoties in 2024 blijft voor Q1 Trackracing doorgaan. In Assen behaalde het team uit de Maasstreek weer sterke resultaten en Dirk Schouten is opnieuw de leider in de Porsche Carrera Cup Benelux 2024. De Nederlander scoorde een vierde en tweede plaats, terwijl Niels Langeveld op zondag als derde in de eindstand mee het podium op klom. De volgende afspraak van de snelste merkencup van de Benelux vindt op 13, 14 en 15 september op de Oostenrijkse Red Bull Ring plaats, maar voordien gaat het Limburgse team nog eerst naar de 24 Uur van Zolder, waar nog een sportieve rekening te vereffenen is.
  • Dreamdrive
De Jack’s Racing Day op het circuit van Assen in Noord-Nederland is jaarlijks één van de hoogtepunten van de Porsche Carrera Cup Benelux. Volle tribunes, veel sfeer en een spectaculaire mix van karting, motorraces en autosport houden het publiek twee dagen lang in de ban. Zowel op zaterdag als zondag waren de races van de Porsche Carrera Cup Benelux één van de hoogtepunten voor het talrijk opgekomen publiek.
 
Op zaterdag was de zege voor de leider in de Porsche Mobil 1 Supercup, Larry ten Voorde, “maar omdat Larry als gastrijder, net als een andere gastrijder voor me, geen punten scoorde, had mijn vierde plek de puntenwaarde van een tweede plaats”, vertelde Dirk Schouten na de race. “Het had geen zin de rijder voor me aan te vallen, want het zou me in de puntenstrijd niets extra opleveren. Dit kampioenschap zal op de meet beslecht worden en het heeft hoegenaamd geen zin om overbodige risico’s te nemen, zeker niet tegenover gastrijders.”

Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Niels Langeveld - Q1 Trackracing
Niels Langeveld reed ook een strakke race, maar een bestraffing voor tracklimits maakte dat de populaire Nederlander naar plek elf zakte. Valters Zviedris op zijn beurt was goed voor een zesde plaats bij de rookies bij zijn kennismaking bij het toch wel moeilijke en technische circuit van Assen.

 
Weer naar P1 in het kampioenschap
 
Op zondag zaten de tribunes van het mythische motocircuit van Assen goed vol en dat inspireerde de 23 deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux om er een echt spektakel van te maken.
 
Dirk Schouten kwam na een half uur en één ronde als tweede over de meet, in het zog van Larry ten Voorde. “Larry is een referentie en meervoudig kampioen in de Porsche Mobil 1 Supercup en net achter hem over de meet rijden, telt voor mij als een zege”, lachte Dirk Schouten. “Bovendien scoor ik de 25 punten van de eerste plaats, omdat Larry gastrijder is. Ik ben weer leider in het kampioenschap en dat met nog vier races te gaan. Je weet gewoon niet hoe blij ik ben!
 
Valters Zviedris - Q1 Trackracing
Valters Zviedris - Q1 Trackracing
Bovendien reed ook Niels Langeveld een erg mooie wedstrijd, beloond met een derde plaats, achter zijn teamgenoot. Langeveld maakt continu progressie in de Porsche Carrera Cup Benelux en speelt volop mee voor de ereplaatsen in het kampioenschap. Valters Zviedris was opnieuw goed voor een zesde plaats bij de rookies.
 
Op 24 en 25 augustus is het al uithouding wat de klok slaat voor Q1 Trackracing, met de 24 Hours of Zolder, maar daarover later meer!

Persbericht Q1 Trackracing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 5 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons