van der Horst

Jan Lauryssen en Dylan Derdaele op titeljacht in de Elzas!

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Dit weekend staat de voorlaatste afspraak van het Belcar Endurance Championship gepland. Na de 24 Hours of Zolder, waarin Belgium Racing de tweede plaats claimde, trekt het Belgisch kampioenschap uithouding de Franse grens over voor een meeting op het circuit de l'Anneau du Rhin. Jan Lauryssen en Dylan Derdaele zakken met een gerust gemoed af naar de piste nabij het pittoreske Colmar, want het duo kan bogen op een bonus van meer dan 70 punten in de tussenstand voor het kampioenschap.

Voor Belgium Racing is het een blij weerzien met het circuit nabij de Zwitsers-Franse grens, want het Limburgse team won er bij zijn laatste optreden. “Dat klopt”, lacht Jan Gabriëls, team manager van Belgium Racing. “In 2015 werkten we er een race af over 500 km waarin we aan het langste eind trokken. Dylan vormde toen team met Dennis Retera en hield in een Porsche 911 GT3 Cup intrinsiek veel snellere wagens af. Hopelijk kunnen we die prestatie dit weekend herhalen, al zakken we vooral zonder stress af naar de Elzas. De druk ligt bij de concurrentie en wij gaan vooral trachten om een goede zaak te doen in de strijd om de Belgische titel. Mathematisch is de strijd absoluut nog niet gestreden, dus willen we op zondagavond met een mooi resultaat huiswaarts keren.”

Hoewel het Belcar Endurance Championship gekend is voor zijn races van langere adem, staan er dit weekend drie sprintwedstrijden van één uur op het programma. “Atypisch, maar daarom niet minder leuk”, weet Jan Lauryssen. “We hebben eerder dit seizoen al genoeg bewezen dat Dylan en ik een snelle combinatie zijn. De opdracht is dit weekend vooral veel punten scoren, ongeacht het format van de wedstrijden.”

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Punten pakken is ook waarop Dylan Derdaele gefocust is. “Drie races, dat zijn drie starts en dus relatief gezien wat meer risico dan een reguliere Belcar-race. In een startfase kan altijd wat gebeuren, maar we gaan trachten het hoofd koel te houden. Onze concurrenten moeten een flinke kloof dichten willen ze nog aanspraak maken op de titel, aan hen dus om de wedstrijd te maken. We hebben de luxe om na een sterke 24 Hours of Zolder ietwat de kat uit de boom te kijken. Risico’s mijden dus, en het vizier gericht op de grootste beker!”

Na een training op vrijdag, staat er op zaterdagochtend een kwalificatiesessie van 45 minuten gepland. De uitslag daarvan bepaalt de startgrid voor de eerste van drie wedstrijden over 1 uur. De startgrid van de daarop volgende races wordt samengesteld op basis van de uitslag van de voorgaande race, waarbij op zondagavond na afloop van race 3 het finale klassement wordt bepaald.

Persbericht Belgium Racing Team



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons