van der Horst

Jann Mardenborough tekent bij Red Bull Racing en start in GP3

Jann Mardenborough - Andy Damerum (verantwoordelijke driver development bij Red Bull Racing)
Jann Mardenborough - Andy Damerum (verantwoordelijke driver development bij Red Bull Racing)
Jann Mardenborough is opgenomen in het driver development program van Red Bull Racing, dat maakte Nissan vandaag bekend. Het Oostenrijkse F1-team wil de Brit op die manier intensief begeleiden met als doel de F1 en een eerste stap in dat ontwikkelingstraject is een deelname aan de GP3 Series dit seizoen. Als de GT Academy winnaar van 2011 de F1 weet te bereiken, zal het de eerste gamer zijn die in dat huzarenstukje slaagt.
Mardenborough zal in de GP3 ondergebracht worden bij Arden International, het team van Christian Horner en tevens het junior team van Red Bull Racing. Onder meer Daniil Kyvat pakte vorig seizoen de titel voor Arden en promoveerde vervolgens rechtstreeks naar de F1 waar hij dit seizoen aan de bak komt bij Scuderia Toro Rosso, het B-team van Red Bull Racing. Kyvat maakte op zijn beurt wel deel uit van het Young Driver development programma van Red Bull, wat de facto nog iets anders is als het ontwikkelingsprogramma waarin Mardenborough werd ondergebracht, maar de steun van de Oostenrijkse energiedrankgigant mag gezien worden als een flinke overtuiging in het talent van de Brit.

De derde winnaar van de Nissan GT Academy reed vorig jaar overigens al met een F3-bolide (Brits en Europees kampioenschap) en testte in November reeds de GP3-wagen, maar racen deed hij voordien nog nooit met deze laatste auto. Recent behaalde Mardenborough nog de titel van vicekampioen bij de TRS eenzitterklasse van Toyota uit Nieuw-Zeeland. Voor de Brit zijn de verwachtingen hooggespannen, want na successen in de GT-racerij en de prototypes (onder meer een podium in Le Mans en tijdens de 24 Hours of Spa vorig jaar), moet het jonge talent nu bevestigen in de eenzitterij. Als de twintiger evenwel in zijn opzet slaagt, is dat wederom een extra pluim bij op de hoed van Nissan en Playstation, de bezielers achter het hele verhaal om racetalenten te zoeken in de gamersgemeenschap.

Foto: Nismo



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 17 februari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons