van der Horst

Magny-Cours: Een zege en een podiumplaats voor Yani Stevenheydens

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Twee pole posities, een zege, drie snelste wedstrijdronden (waarbij een F4-ronderecord) én een spectaculaire inhaalrace: de balans van Yani Stevenheydens in Magny-Cours is grotendeels positief, hoewel op puur wiskundig vlak een tijdstraf de vertegenwoordiger van het RACB National Team een tweede plaats en een mooie puntenoogst ontzegde.
  • De Swert Opticiens
Het Frans F4-kampioenschap zit in zijn laatste rechte lijn. Yani Stevenheydens trok als leider in dit kampioenschap dat er op gericht is om kartrijders hun eerste eenzitterervaring te geven richting Magny-Cours. De vertegenwoordiger van het RACB National Team stond ook na afloop van de debatten nog op kop van de tussenstand. Onze landgenoot haalde dan ook alles uit de kast en liet dankzij zijn opmerkelijke snelheid uitstekend prestaties noteren.

Yani Stevenheydens aan de leiding
Yani Stevenheydens aan de leiding
Zo veroverde de Belg in de kwalificaties twee keer de pole positie, telkens met drie tienden van een seconde voorsprong op zijn naaste tegenstander. In de eerste race toonde Yani opnieuw zijn potentieel. “Ik verzilverde mijn pole en wist die eerste positie tot halverwege te behouden”, stelde hij aan de finish. “Toen kwam er echter een tussenkomst van de safety car, en dat was niet in mijn voordeel. Toen de wedstrijd opnieuw werd vrijgegeven maakte Jules Caranta van de slipstream gebruik om de leiding in handen te nemen en de wedstrijd op zak te steken. Ik veroverde wel de snelste wedstrijdronde.”

Door het systeem van de omgekeerde startgrid vertrok Yani bij de tweede race op plaats 10. Wat volgde was een waar inhaalfestival. “Ik heb me ontzettend geamuseerd”, stelde hij. “Iedere ronde wist wat tegenstanders te passeren, en klom uiteindelijk tot op de tweede plaats, ook nu met de snelste wedstrijdronde.”

Helaas mocht de Belg niet op het podium. Een tijdstraf van 15 seconden, wegens valse start, deed hem naar de 17de plaats terugvallen. “De harde wet van de sport”, klonk het filosofisch. “Ik kan me alleen maar bij die beslissing neerleggen.”

Onze jonge landgenoot bleef evenwel niet bij de pakken neerzitten en startte de derde en laatste wedstrijd op zondag vol goede moed. “Ik was inderdaad heel gemotiveerd om deze keer geen enkele fout te maken en het maximum van de punten te scoren.” Iets waar de jonge Belgische eenzitterhoop ook in slaagde.

Zege voor Yani Stevenheydens
Zege voor Yani Stevenheydens
“Van de eerste tot de laatste meter reed ik aan de leiding, en bouwde ondertussen gestaag mijn voorsprong uit. Voor de derde keer in deze meeting zette ik de snelste wedstrijdronde neer, en die tijd was meteen ook een nieuw F4-ronderecord in Magny-Cours. Tuurlijk had ik graag mijn voorsprong in het kampioenschap uitgebreid, maar ik behoud de leiding in de tussenstand en mijn rondetijden dit weekend geven me heel veel vertrouwen voor de volgende meeting. Ik kijk nu al uit naar de races in Dijon, half september.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons