van der Horst

Magny Cours: Rutronik Porsche klopt WRT BMW van Vanthoor en Weerts (R1) - UPDATE

Team WRT & Rutronik Racing - BMW M4 GT3 & Porsche 911 GT3-R (992)
Team WRT & Rutronik Racing - BMW M4 GT3 & Porsche 911 GT3-R (992)
De eerste GT World Challenge Europe Sprint Cup-race in Magny Cours werd vanavond gewonnen door Sven Müller en Patric Niederhauser (Rutronik #96). Het duo bezorgde Porsche zo nog eens een zege in Sprint, al leek het er voor de verplichte pitstop nog op dat kampioenschapsleiders Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT BMW #32) het laken naar zich toe zouden trekken. Weerts moest echter bij het begin van zijn stint zijn meerdere erkennen in Niederhauser. Lucas Auer en Maro Engel (Winward Mercedes #48 - derde) reden een sterke inhaalrace van op P11 en blijven zo in de strijd om de Sprint Cup-titel dicht bij Vanthoor en Weerts.
Vanthoor nam een geweldige start en ging op enkele ronden van P6 naar P3, hij passeerde zo ook de latere winnaar, die als derde aan de wedstrijd was begonnen. Eénmaal in het zog van Dan Harper (Century BMW #991) gaf de Brit, rijdend in de Bronze Cup-klasse, zijn tweede plek op aan onze landgenoot zodat hij een aanval kon inzetten op de leidende Ben Green in de Emil Frey Ferrari #14. Na een mooi duel lukte dat ook, Harper wou mee profiteren maar daardoor eindigde Green in de grindbak. Vlak voor de pitstop zagen we dus twee rode BMW's aan de kop van het veld. Weerts nam vervolgens de BMW over, maar werd dus al snel verschalkt door een snellere Niederhauser.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Na een teleurstellende kwalificatie van Paul Evrard (Saintéloc Audi #25) leek een nieuwe podiumplek in Gold ver weg voor Gilles Magnus. Onze landgenoot leverde echter een mooie strijd voor P3 en kon in de eindfase voorbij merkgenoot Hofer (Engstler Audi #6). Hij werd na de race echter nog bestraft waardoor hij alsnog strandde op een vierde plek in Gold en een veertiende plek algemeen, vlak voor Nicolas Baert en Mattia Drudi (Comtoyou Aston Martin #007).

Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) kwam als 23e binnen, met in zijn zog de Imperiaele Lamborghini #85 van ondermeer Ugo De Wilde en de Comtoyou Aston Martin #12 van Dante Rappange. Hij is de teamgenoot van Lorens Lecuerta, twee plaatsen verder zagen we de zusterwagen #21 van Matisse Lismont.

UPDATE: De winnende Porsche kreeg een tijdstraf van 5 seconden voor een unsafe release waarmee de zege naar de Team WRT BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor en Charles Weerts gaat.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 24 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons