van der Horst

Magny Cours: Winward Mercedes pakt zege in race 2 voor Vanthoor en Weerts (WRT BMW)

Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Winward Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Lucas Auer en Maro Engel (Winward Mercedes #48) pakten van op de derde startplaats de zege in de tweede wedstrijd van de GT World Challenge Europe Sprint Cup in Magny Cours. Na een knalstart van Charles Weerts (van P8 naar P4 na slechts twee bochten) konden hij en Dries Vanthoor (WRT BMW #32) uiteindelijk de tweede plaats binnenhalen. Het duo kreeg bovendien 's ochtends al te horen dat ze de zege in race 1 van een dag eerder in de schoot geworpen kregen na een tijdstraf voor de winnende Rutronik Porsche #96 voor een unsafe release.
Zo sloten zowel de BMW als de Mercedes het weekend af met een zege en een tweede plaats, waardoor het verschil in de titelstrijd voor de Sprint Cup gelijk blijft, zijnde twee punten voorsprong voor onze landgenoten. De laatste podiumtrede in de tweede wedstrijd was voor Maxi Götz en Jules Gounon (Boutsen VDS Mercedes #9). Gounon kon in de beginfase zijn pole nog vasthouden maar zijn teamgenoot kon de twee tenoren voor de titel (Vanthoor en Auer) niet achter zich houden. Niettemin een mooi podium met liefst twee Belgische teams.

Matisse Lismont
Matisse Lismont
Na het nipt missen van een podiumplek was het vandaag alweer prijs voor Gilles Magnus (Saintéloc Audi #25), met een derde plek in de Gold Cup en elfde algemeen. Ugo De Wilde (Imperiale Lamborghini #85) en Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) eindigden als 27e en 28e terwijl het een desastreuze dag werd voor Comtoyou Racing. Dante Rappange (de teamgenoot van Lorens Lecuerta) kwam in de Aston Martin #12 al tijdens de kwalificaties in contact met de zusterwagen #21 van Matisse Lismont. De auto's geraakten niet tijdig gerepareerd voor de wedstrijd, meer nog, ook de #007 van ondermeer Nicolas Baert kreeg vlak voor de start af te rekenen met technische problemen.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 25 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons