van der Horst

Marrakech decor voor tweede TCR World Tour-treffen

Exit Marrakech
Exit Marrakech
De deelnemers aan de Kumho FIA TCR World Tour nemen vandaag en morgen de draad weer op in Marrakech waar op het Circuit Moulay El Hassan de tweede meeting van het seizoen wordt afgewerkt. Norbert Michelisz komt er mede dankzij een zege in Vallelunga als puntenleider aan de start, de Hongaar gaat in de puntenstand BRC Hyundai N Squadra Corse-teamgenoot Mikel Azcona en de beide GOAT Racing Honda-rijders Marco Butti en Esteban Guerrieri vooraf.
  • De Swert Opticiens
Op de omloop waar Lynk & Co in 2019 debuteerde, zijn de Cyan Racing-vertegenwoordigers op achtervolgen aangewezen na een ietwat ongelukkig weekend in Vallelunga. Santiago Urrutia lukte vorige keer een tweede (achter winnaar Nestor Girolami) en een zevende plaats en staat als best genoteerde Cyan-rijder op de vijfde plaats. Ook Yann Ehrlacher lukte een tweede plaats in Race 1 achter Norbert Michelisz maar scoorde na een verplichte pitstop voor herstelling slechts twee punten in Race 2 waardoor hij momenteel op een achtste plaats prijkt. John Filippi is met een negende stek de best geklasseerde van beide Volcano Motorsport Audi-rijders, al zal teamgenoot Sami Taoufik voor eigen volk hier ongetwijfeld meer aandacht krijgen.

Nieuwkomer dit weekend is de Serviër Dusan Borkovic die met de GOAT Racing Honda waarmee hij de TCR Europe Series betwist eenmalig zijn opwachting maakt. Dat doet ook publiekslieveling Mehdi Bennani in een door Team Clairet Sport gerunde CUPRA Leon VZ. Voorts vinden we nog een vierde GOAT Racing Honda voor Ruben Fernandez en een door Team Clairet gerunde Audi voor endurancepiloot Julien Piguet op het Marokkaanse asfalt terug.

Timing:
Vrijdag 3 mei:
Practice 1: 11.00u
Practice 2: 14.00u
Qualifying: 17.00u

Zaterdag 4 mei:
Race 1: 12:30u
Race 2: 16.30u

Alle activiteit is te volgen op het TCR You Tube-kanaal.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 3 mei 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons